Trusa de îngrijire vegană pentru vegetarieni

08 June of 2020

Sunt din ce în ce mai mulți vegetarieni, dar și mai mulți sunt cei care aleg produse de îngrijire cu formule din plante, netestate pe animale.

Adevărul este că, fără ingrediente animale, produsele cosmetice vegane sunt mai delicate cu pielea, dar fac o treabă la fel de bună precum cele consacrate. Ingredientele animale pot fi agresive sau să înfunde porii, două motive bune să alegi calea vegană. În plus, nu sunt testate niciodată pe animale! Creme, farduri sau ojă, avem la dispoziție toate variantele vegane de produse de îngrijire sau machiaj. Care sunt avantajele?

Machiajul vegetal

Cu ingrediente de origine vegetală, aceste farduri ne oferă un aspect mai natural, mai sănătos. În plus, majoritatea produselor sunt ambalate în recipiente reciclabile și ecologice.

Ingredientele derivate din plante conține mai multe vitamine, minerale și antioxidanți care repară și hidratează pielea, având și un mic rol de tratament, pe lângă cel de machiaj. Sunt ideale dacă ai pielea sensibilă, dar și când îți dorești o infuzie de prospețime. Fardurile vegane sunt mai blânde și mai sigure pentru orice tip de piele, nu conțin produse toxice, nici gluten sau metale grele.

Eviți iritațiile și alergiile

Majoritatea produselor comune conțin acid uric provenit de la vaci, ceară de albine, hidroxitoluen butilat (o cauză a iritației pielii și ochilor) și formaldehidă – un produs chimic care poate provoca astm și deficiență imună.

A alege un produs vegan înseamnă, de asemenea, evitarea pesticidelore la care sunt expuse animalele. Pensulele din păr de cal, capră sau nurcă pot fi periculoase pentru cei care sunt alergici la blana de animale. Exisă și variante sintetice, desigur, însă în ultima vreme au apărut variantele vegane, astfel că ojele vegane au și pensule obținute din fibre vegetale.

Sunt la fel de performante?

Studiile spun că da, ba, mai mult, sunt mai delicate cu pielea, iar cremele au moleculele mai mici și sunt mai ușor absorbite, ceea ce le crește eficiența.

De asemenea, machiajul vegan înseamnă reducerea expunerii la ingrediente toxice (fardurile clasice au mulți conservanți care pot irita pielea), aducând o îmbunătățire a aspectului pielii pe termen lung. Culorile sunt la fel de intense și rezistă foarte bine pe față, însă au un aspect mult mai natural.

Sunt hidratante

Atât șamponul, balsamul, crema, cât și mascara vegană conțin uleiuri și unturi hidratante. Untul de shea, uleiul de argan sau cel de migdale sunt doar câteva dintre ingredientele hidratante folosite în formulele vegane. Eficiente și sigure, hidratează intens și lasă pe piele un parfum delicat și plăcut.

Citeste si: Principiile dietei raw vegan. Lecție de nutriție

 

Articol publicat in revista Ioana, text: Lumința Tăbăran, editia lunii iunie/ sursa foto: unsplash

Și nu uita! Mai poți citi revista și în format electronic, pe Magzter, iar abonamentele pentru versiunea tipărită pot fi achiziționate de AICI.

Comments

comments

fata frumoasa, pielea uscata

Previous:

Pielea uscată. Cum o tratăm. Câteva sfaturi foarte importante

ten cu acnee, cosuri, fata frumoasa, ochi albastrii

Next:

4 moduri naturale de a scăpa de coșuri rapid

You may also like

Post a new comment