Trucuri simple pentru un păr strălucitor

02 June of 2017

Trucuri simple pentru un păr strălucitor – Vârfuri despicate, aspect neîngrijit și tern – uneori, chiar îți vine să-ți smulgi părul din cap, mai ales când treci prin dreptul unei oglinzi. Pentru fiecare dintre noi, modul în care ne stă părul ne influențează întreaga zi. Și, de aceea, părul lipsit de strălucire are nevoie 
de ajutor. Iată ce să faci pentru a fi din nou admirată 
și invidiată pentru frumoasa ta podoabă capilară:

1 Scalp sănătos înseamnă un păr frumos

Masajul capilar stimulează circulația sângelui și, în același timp, glandele sebacee, care asigură creșterea și regenerarea firului de păr. Poți folosi loțiuni speciale pentru acest tip de masaj.

2  Vârfuri despicate

Părul agresat devine din ce în ce mai subțire și se despică imediat la vârfuri. Indiferent de tratamentul pe care alegi să-l aplici, primul pas este înlăturarea totală a vârfurilor. Nu este nevoie să tunzi foarte mult, ci minimum 1 cm. Așa că nu mai sta pe gânduri și programează-te chiar astăzi la stilistul tău. Folosește cu regularitate spray-urile cu protecție termică în momentul în care te usuci și aplică ulei de păr pe vârfuri (evită rădăcina!). Renunță pe cât posibil la placă, dacă vârfurile tale sunt foarte agresate, pentru că nu faci decât să agravezi situația.

3 Setează temperatura fÖhnului pe o treaptă medie de căldură

Căldura foarte puternică nu face decât să-ți usuce și mai tare firele. Pentru că nu este încă suficient de cald pentru a-l lăsa să se usuce natural, folosește o temperatură medie și ține föhnul la distanța de minimum 15 cm.

4 Pregătește-ți părul pentru spălare

Înainte de a intra la duș, piaptănă-te pentru a înlătura urmele de fixativ și praf de peste zi. În plus, în acest fel îl descurci, astfel încât el nu se va mai rupe la spălare. Nu trebuie să aplici foarte mult șampon dacă folosești produse profesionale, o cantitate asemănătoare unei nuci ar trebui să fie necesară pentru o spălare în profunzime. Nu uita: o cantitate mare de spumă nu-ți garantează o spălare impecabilă.

5 Hidratează-l

Părul sănătos conține o umiditate de aproximativ 10%, acest lucru nu se întâlnește însă la cel deteriorat. De aceea, trebuie să ai grijă la alimentație și la produsele de hidratare pe care le folosești.

6 Părul sănătos cu vitamine se ține

Scalpul sănătos contri­buie decisiv la un păr sănătos. Cum el are nevoie de vitamine și minerale, este foarte important să consumi alimente bogate în vitamina C, zinc, fier și acid folic. Nu trebuie să te ferești de legumele verzi, de lapte, soia, pește și cereale integrale.

Tratament pentru părul uscat

Prepară-ți o mască pe bază de avocado. Ai nevoie de pulpa fructului, două linguri de ulei de floarea-soarelui și zeamă de lămâie. Amestecă toate ingredientele într-un bol până obții o pastă omogenă. Aplică pasta pe părul umed și acoperă-l cu un prosop. După aproximativ 15 minute, clătește-te.

Ulei de măsline pentru strălucire

Aplică o cantitate mică de ulei de măsline pe toată lungimea, evitând rădăcina. Lasă-l să acționeze timp de 
30 de minute. Clătește-ți 
părul foarte bine, până 
în momentul în care nu-l mai simți uleios.

Tratament pentru părul fragil

Zdrobește o banană coaptă și amestec-o bine cu câteva picături de ulei de migdale. Masează-ți scalpul timp de 15 minute.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Perfecțiunea se vede imediat

Next:

Fii frumoasa in viteza. Trucuri rapide de frumusete la minut!

You may also like

Post a new comment