Trucuri pentru a nu mai reţine apa în organism

03 June of 2016

Dacă vi se umflă frecvent mâinile şi picioarele, suferiţi des de balonare şi, nu în puţine dimineţi, vă treziţi cu faţa umflată, atunci reţineţi apa în organism. Vestea bună este că puteţi scăpa de aceste neplăceri dacă respectaţi câteva reguli simple.

Atât femeile, cât şi bărbaţii sunt expuşi riscului de a reţine apa în organism. Aşa apare edemul. „Dacă arderile nu se produc în parametri optimi în organism, atunci lichidul se infiltrează în ţesuturi. De asemenea, anumite medicamente, obezitatea, alimentaţia săracă în proteine şi vitamine sau sarcina, în cazul femeilor, constituie factori favorizanţi. Şi unele afecţiuni ale rinichilor, inimii, ficatului, plămânilor şi glandei tiroide sau unele alergii pot favoriza edemele”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Mâinile umflate, semn de hipotiroidism

„Dacă vă treziţi dimineaţa cu mâinile umflate, trebuie să mergeţi la medic pentru investigaţii. Este posibil ca tiroida să secrete mai puţini hormoni decât în mod normal, iar metabolismul să aibă de suferit. Hipotiroidismul scade rata metabolică, scade libidoul şi favorizează insuficienţa cardiacă”, explică dr. Luca.

Tratament de purificare cu dovleac

Dacă edemele apar pe fondul insuficienţei cardiace, vă puteţi trata cu dovleac. 500 g miez de dovleac, fără seminţe, se taie în bucăţele şi se fierb într-un vas emailat, cu apă cât să-l acopere. Când s-a înmuiat dovleacul, scurgem lichidul şi îl păstrăm. Dovleacul fiert se freacă, într-un alt vas, cu o lingură de lemn, până devine o pastă fină, peste care se pune apa în care a fiert. Se freacă şi se amestecă până la omogenizare. Jumătate din sucul rezultat se bea dimineaţa şi jumătate seara. Cura trebuie să dureze 30 de zile.

16 reguli care previn edemul și acumularea de apă

1. Consumaţi multe legume şi fructe
2. Consumaţi proteine
3. Reduceţi consumul de sare
4. Reduceţi consumul de alcool
5. Evitaţi cofeina
6. Faceţi mişcare
7. Faceţi băi fierbinţi
8. Mâncaţi pătrunjel
9. Luaţi vitamine din complexul B
10. Faceţi teste pentru alergiile alimentare
11. Puneţi comprese cu foi de varză pe zona umflată
12. Beţi ceai de mătase de porumb de două ori pe zi
13. Nu staţi mult în picioare
14. Evitaţi poziţia picior peste picior
15. Evitaţi şosetele cu elastic strâns
16. Masaţi picioarele dinspre glezne spre coapse

Ține minte!

Dincolo de toate aceste sfaturi, află că dacă retenția de apă nu are cauze clare (sindrompremenstrual de exemplu), sau dacă motivele pentru care aceasta apare nu au fost diagnosticate cu precizie, nu recurge la automedicație și la măsuri de eliminare a apei din organism precum diureticele. Autodiagnosticarea şi apoi automedicația în cazul edemelor cronice poate fi periculoasă!

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Hreanul, alimentul minune

Next:

Ceaiuri racoritoare de vara

You may also like

Post a new comment