Trucuri energizante. 10 sfaturi bune

06 May of 2019

Trucuri energizante. 10 sfaturi bune – Mai multă mișcare, mai multă relaxare, să scăpați de „pernuțele“ nedorite, să nu mai fumați – iată ce trebuie să vă planificați. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să țineți piept ispitelor. Acestea sunt cele mai bune trucuri energizante!

1 Scopul,nu intenția
Diferența pare a fi mică,  dar ea nu stă doar în formulare: intențiile sunt de scur-tă durată, însă, scopul se stabilește exact. Și, pentru a fi motivat,trebuie să vă alegeți un motto pozitiv. Așadar, nu: „nu mai fumez“, ci: „voi putea să res-pir liber din nou și voi economisi bani“.

2 Pașii mărunți
Fie că este vorba despre slăbit, sport sau fumat, păs-trați-vă realismul, începeți cu pași mici și creșteți din ce în ce mai mult ritmul. Împărțiți-vă planul în mai multe etape. Cu cât este mai mare planul, cu atât mai mulți pași vor fi. Așa vă veți pu-tea atin-ge scopul și nu veți renunța la jumătatea drumului. Nimeni nu se aș-teaptă să deve-niți câș-tigător într-un timp scurt.

3 Miros, nu mâncare
Dacă sunteți stresate sau triste, pofta de dulciuri crește. Pentru a evita atacul de foame, trebuie să vă satisfaceți pofta: ceaiurile aromatice, cu un gust ușor dulceag vă liniștesc sim-țurile. În special mirosul și gustul de mere, de vanilie și de frișcă activează formarea serotoninei. La fel de bun este și un pliculeț de zahăr vanilat în geantă, pe care-l puteți mirosi din când în când. Sau un bețișor de scorțișoară! E unul din aceste 10 trucuri energizante!

4 Uitați de greșeli
Accidente se pot întâmpla – garantat! Și pot fi iertate. Încercați să aflați ce a determinat apariția lor. Și, mai ales, gândiți pozitiv: „Acum asta este, să vedem ce pot face mai departe“. Priviți fiecare zi ca un nou început.

5 Introduceți schimbarea
Mereu același sport, mereu aceleași mișcări – plictiseala și rutina sunt adevărate frâne în calea unei stări de bine. Iată câteva trucuri pentru a evita acest lucru: sunteți într-o zonă cu apă? Mergeți să înotați. Sunteți la munte? Ce ați spune de o drumeție? Sunteți într-o zonă de câmpie? Soluția este „nordic walking“.

6 Oferiți-vă o recompensă
Chiar dacă nu vi se pare că lucrurile stau așa: schimbarea obiceiurilor este o adevărată binefacere pentru corp și su-flet. Atingerea unei etape intermediare în drumul spre scopul dvs. merită o recom-pensă. Însă, atenție: cine ține dietă nu trebuie să se recompenseze cu ciocolată, ci mai degrabă cu un film la cinema sau cu o baie spumoa-să.

7 Respectați termenele
Vreți să acordați mai multă atenție prietenilor, să vă ofe-riți dvs. însevă mai mult timp sau să mergeți mai des la sport? Încercuiți numele prie-tenilor în agenda dvs. și mar-cați-vă termenele în calendar. Și luați aceste date în serios, ca și cum ar fi pentru serviciu. Așa, veți reuși. Este unul dintre cele mai bune trucuri energizante care te vor ajuta să scapi de depozitele adipoase. Ține minte că ești propriul tău șef și sarcina ta principală este să te ții pe tine sub control.

8 Căutați 
asemănările
Angrenați-vă colegii, prietenii și familia în planurile dvs. Poate veți găsi parteneri care să alerge cu dvs. sau care să dorească să renunțe la fumat. Este bine când cineva vă mai întreabă din când în când și vă laudă pentru evoluția dvs. Încurajarea și controlul sunt un sprijin important în fața multelor ispite care vă dau ghes.

9 Respectați 
ritualurile
Vă doriți să scăpați de stres, să nu mai luați totul în serios? Creați-vă mici ritualuri pe care să le legați de relaxare: seara, scăpați de hainele de birou și îmbrăcați pantalonii moi de casă – astfel, aruncați toate problemele. Aprindeți câteva lumânări parfumate și închideți telefonul pentru o oră. Dimineața beți ceaiul sau cafeaua cu fereastra deschisă și spuneți-vă: „încep liniștită o nouă zi“.

10 Regula pauzei de 30 de minute
Nu recurgeți imediat la țigară sau la ciocolată. Așteptați o jumătate de oră. Îndreptați-vă atenția în altă direcție. Plimbați-vă prin împrejurimi sau sunați-vă o prietenă.

Respectă toate aceste trucuri energizante cu rigurozitate în fiecare zi și rezultatele pozitive nu vor întârzia să apara!

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cât de sănătos este să mănânci sănătos? De vorba cu Mihaela Bilic

cura de vara, femeia roscata, vara

Next:

Cura de vară, cura de vitalitate

You may also like

Post a new comment