Trucuri de înaltă clasă

03 December of 2014

Jurații de la Masterchef se prezintă și ne spun ce și cum le place să gătească. Inspiră-te de la niște superprofesioniști!

Masterchef-FOAChef FOA (Florin Scripcă)
„Care este felul de mâncare preferat?“ cred că este una dintre cele mai grele întrebări pentru un bucătar. E foarte dificil de ales, dacă nu imposibil. Poți fi influențat de sezon, de ingredentele disponibile și nu în ultimul rând de starea de spirit. Momentan, prefer mâncărurile care ung sufletul. Aș alege un risotto cu halibut confiat în ulei de măsline (extravirgin) cu mascarpone și ierburi servit cu emulsie de lămâie. Cu toate acestea, printre preferatele mele se numără ingredientele simple, dar de o foarte bună calitate, care pot schimba complet gustul unui preparat. De exemplu, uleiul de măsline extravirgin sau fulgii de sare de mare de calitate superioară. Ca stil de gătit mi se spune că sunt un caleidoscop.

Masterchef-_patriziaChef Patrizia Paglieri
Când gătesc mă ghidez după câteva reguli simple, de la care nu mă abat niciodată. Pun pasiune în orice preparat și sunt foarte atentă la detalii: de exemplu, niciodată nu adaug parmezan la paste cu fructe de mare. Sunt două gusturi care nu se potrivesc! Iată alte trucuri cu care nu dai greș. • Pune homarul în apă fiartă, însă nu îl lăsa mai mult de două minute – i se distruge gustul. • Pârlește foarte bine pielea la carnea de pasăre, înainte de a o găti. • Când prepari paste de casă subțiri, folosește doar gălbenușul, nu oul întreg. • Și un mic secret: tiramisu care nu conține ou ține mult mai mult și nu se lasă. Ingredientul indispensabil este imaginația, astfel poți obține farfurii deosebite!

Masterchef-_hadeanChef Adrian Hădean
Gătesc, deci exist. Gătesc orice, cu multă bucurie. Nu am un ingredient preferat, nu am un preparat preferat. Bucătăria e locul meu de joacă și totodată laboratorul meu. Dacă gătesc pentru un eveniment sau pentru clienții restaurantului în care lucrez, bucătăria devine din loc de joacă, mecanism de ceas, în care fiecare rotiță, fiecare arc, fiecare șurub trebuie să funcționeze corect, în perfectă relație cu celelalte piese. În ceea ce privește mâncarea, îmi îngădui bucuria de a descoperi în fiecare zi un lucru nou, eventual de a fi uimit de o combinație pe care nu am mai experimentat-o, de o tehnică pe care o pot folosi mai bine decât acum un an, de un gust perfect acordat cu starea mea de moment.

 

Foto: ProTv

Comments

comments

Previous:

Tartă crocantă cu mere

Next:

Puterea secreta a aromelor

You may also like

Post a new comment