Trucuri de machiaj. Idei fabuloase!

27 August of 2019

Trucuri de machiaj. Idei fabuloase! – Cateva trucuri de machiaj si idei exceptionale pentru ca imaginea ta sa fie fabuloasa…

Cum fac nu mi se lipească genele, să nu mi se strângă fardul sau să nu se întindă rujul? Știm că vrei să fii cea mai frumoasă de sărbătorile care urmează iarna aceasta. Știm și că în general știi să te machiezi, dar uneori nu-ți ies anumite lucruri, nu-i așa? Iată câteva sfaturi și trucuri profesioniste:

1 Cum fac să…
…îmi acopăr cum trebuie un coș inestetic?

În primul rând trebuie să calmezi pielea cu o cremă care conține ceva antiinflamator, de exemplu, mușețelul. Apoi acoperi coșul cu baton corector, dar nu și locul de jur împrejur – încearcă să aplici culoare cu o pensulă mică numai pe coș. Fixezi cu pudră compactă (de aceeași culoare), tot cu pensula, și estompezi un pic trecerea.

2 Cum fac să…
… nu-mi mai lucească tenul la un moment dat, după câteva ore?
Înainte de machiaj, tamponează bine fața cu loțiune tonică – reține din sebum. Folosește un fond de ten compact sau, dacă-l preferi pe cel fluid, ai grijă să aplici un strat subțire de pudră transparentă deasupra. Nu folosi niciodată  fard de obraz sau iluminatoare cremoase – o să lucești și mai tare! În cursul serii să ai la tine hârtie pudrată – tamponează zonele lucioase (va absorbi surplusul de grăsime), abia apoi retușează machiajul cu pudră.

3. Cum fac să…
… nu mi se strângă fardul de ochi în pliul pleoapei?
Aplică, înainte de fard, o bază specială pe pleoapa superioară – se poate folosi și fond de ten, la o adică. Acest lucru asigură o bază aderentă și împiedică pigmentul de culoare să migreze. Fardul se aplică mereu cu o pensulă umezită; culorile sunt astfel mai intense și „se leagă” mai bine cu pielea.

4. Cum fac să…
… nu mi se mai lipească genele între ele de la mascara?
Decât să dai trei starturi de mascara și să riști să ți se lipească genele între ele, mai bine folosești un mascara special care alungește genele. Primul fluid aplicat alungește firele de păr. În cazul în care s-au lipit, desparți repede genele cu o perie cât nu s-a uscat fluidul. După care, când s-a uscat bine, aplici un singur strat de mascara, pornind de la baza genelor (ca să rămână acolo cea mai mare cantitate de tuș), în mișcări zigzag, până la vârfuri.
5. Cum fac să…
… nu mi se întindă linia de dermatograf?
Ori folosești un tuș de pleoape rezistent la apă (și atunci nu se șterge decât cu o soluție demachiantă specială, pentru pro­­duse rezistente la apă), ori procedezi în felul următor. Șterge întâi pleoapa cu un bețigaș de vată, să fii sigură că nu sunt resturi de grăsime sau fard. Trasează linia cu creion dermatograf și fixeaz-o aplicând pe ea un fard în aceeași nuanță, cu un aplicator ascuțit.

6. Cum fac să…
… nu dureze machiajul o mie de ani?
Pentru un machiaj rapid, de bază, e nevoie de: câte un strop de make-up sau cremă BB pe obraji, frunte, nas, bărbie, pe care să o întinzi cu degetele ușor, apoi un strat fin de pudră. La ochi, un fard de pleoape ivoriu aplicat uniform și o culoare mai închisă aplicată în faldul pleoapei; mascara negru. Pe buze, ruj roz pal sau gloss, plus câte un strop pe fiecare obraz și pe arcadă ca highlighter.

7 Cum fac să…
…nu par a fi „ten­cuită”?
Ei bine, dacă nu vrei să fii confundată cu Lady Gaga, trebuie să te ții de câteva reguli. Folosește numai tonuri nude sau, dacă vrei să pui un accent de culoare, mergi pe nuanțe de maro sau gri (la ochi) și de rozé sau piersică (la buze). Dacă îți dorești ceva mai dramatic, un smokey eyes sau buze roșii de divă, e OK atâta vreme cât nu le machezi pe amândouă la fel de puternic – accentul trebuie să cadă fie pe ochi, fie pe buze. Înainte să cumperi un fond de ten, ia-ți o probă mică, un tester, să vezi cum arată pe zi și pe noapte și dacă se estompează natural la trecerea dintre fond de ten și piele.

Citeste si:

Text: Mara Wagner

Sursa foto: © svetlanamiku / Fotolia

Comments

comments

Previous:

Frumusete din natura. Plante si legume care ta fac frumoasa

Next:

Cele mai eficiente secrete anti-aging

You may also like

Post a new comment