Trucuri de decor reușit pentru Crăciun, acasă

09 December of 2020

Nu strică să iei în calcul câteva idei simple, bune, practice, economice pentru decorul de Crăciun. Poți realiza ceva special și diferit, care să iasă în evidență fără să-ți dai peste cap bugetul, de cele mai multe ori doar cu decorațiunile pe care le ai deja în casă.

Combinația standard de roșu și verde este mereu o alegere perfectă, atunci când vine vorba de decorarea interioarelor pentru Crăciun. Combinația este ideală într-un decor clasic, modern sau minimalist. Cu toate acestea ar putea fi considerată ca fiind monotonă, tocami pentru că este cea mai des folosită. Există însă și variante. Poți alege orice alte combinații de culori unde roșul sau verdele să fie una dintre culori.

Încearcă verde cu auriu, roșu cu argintiu sau pur și simplu rupe canoanele și combină auriul cu argintiul, mai ales dacă culorile dominate din casă sunt maroul, albastrul, griurile, alb sau negru. Decorațiunile simple pot fi uneori mai bune, dar și mult mai simplu de realizat.

Poate fi considerat un clasic atemporal, combinația alb-negru care oferă ceva ce majoritatea combinațiilor nu pot, adică simplitate și eleganță.

Există un motiv pentru care se numește clasic și asta pentru că se potrivește cu aproape orice stil de amenajare. Soluția poate fi vitalizată cu accente de cupru, roșu sau portocaliu. Este impresionant, dar simplu.

Variantele pastelate sunt perfecte într-un decor modern sau, pentru un violent și șocant contrast, într-o amenajare minimalistă sau industrială în tonuri de cărămiziu sau gri. Accesoriile de Crăciun în culori de pastelate arată grozav și pot fi personalizate. Multă lumină caldă va completa decorul.

Dacă îți plac decorațiunile vechi, încearcă o varinata vitage. Alege o culoare dominantă șoc și completează totul cu tonuri vesele, multicolore, și vei putea da casei, sau doar bradului acea senzație de epocă.

Dacă utilizezi decorațiuni tradiționale, nu înseamnă că nu trebuie să fii inventiv. Cum realizezi asta? Am adunat cele mai bune idei care arată că mai puțin uneori înseamnă mai mult. Mult mai mult.

Iată câteva idei de decorare minimaliste care produc un efect intens:

  • Cu cât sunt folosite mai puține articole, cu atât mai bine. Nimic nu iese în evidență mai mult, decât articolele care au o prezență puternică. Deci nu încărca, nu aglomera. Decorul de Crăcun tebuie doar sugerat.
  • Folosirea a prea multe culori produce un aspect haotic, nici unul din elemente nu va ieși în evidență și decorul este amețitor, nu în sensul plăcut, însă. Alternativa este să folosești doar două, cel ult trei culori. În orice combinație va fi elegant și modern.
  • Folosește fructe drept decor. Arată bine, miroas frumos și sunt și foarte gustoase!
  • Realizează o replică a decorului exterior, în interior. Crează decorațiuni din hârtie albă lucioasă. Vor sugera zăpada.
  • Folosește o singură culoare pentru luminarea bradului. Va fi foarte elegant, calm și va arăta incredibil de bine, atunci când toate celelalte lumini sunt stinse.
  • Fursecurile de casă sunt o soluție de deor perfectă. Agăță-le pe orice obiect cu ajutorul unei panglici. Înainte de coacere, străpunge aluatul ca să faci loc unei panglicii cu care le veți agăța.
  • Un simplu anans poate fi un decor perfect. Și nostim. Pune mai multe fructe de anans la un loc, și atârnă câteva globui mici pe frunzele acestora.
  • Panglicile pot fi folosite ca decor pe cont propriu. Le poți lega de orice sticlă sau tacâmuri pentru a oferi totul din casa ta o senzație de Crăciun. Alegerea culorii panglicilor este a ta.

Citeste si: 15 idei de cadouri de Craciun pentru copii

Text: Otilia Ignat / Sursa foto: unsplash

Comments

comments

curatenie sarbatori

Previous:

Trucuri simple pentru curățenie lună de Sărbători

pavaj

Next:

Îți dorești o curte amenajată într-un stil unic? Iată câteva tipuri inedite de pavaj

You may also like

Post a new comment