Trezeste-ti creativitatea

13 September of 2016

Trezește-ți creativitatea… Nu-ți face griji, 
nu trebuie să-i faci concurență lui Picasso. Important este doar să pictezi. Mult mai importantă decât rezultatul concret este bucuria pe care o ai atunci când te exprimi creativ!

Unii pictează tablouri splendide, alții construiesc case minunate – doar la tine nu s-a aprins niciodată sclipirea divină? Dacă gândești în felul acesta, treci prin ceea ce trec mulți alții. Conform noilor cercetări în neurologie, se pare că fiecare persoană este creativă! Cei mai mulți oameni de știință sunt convinși acum că această calitate se moștenește doar condiționat și poate fi rafinată prin exer-cițiu. Însă experților 
le este greu să înțeleagă în labora-tor ce este creativitatea. Presupunerea că emis-fera stângă a creierului este responsabilă pentru analiza rațională, iar cea dreaptă pentru creativitate este între timp depășită. Aceasta pare să fie mai degrabă în legătură cu diferite centre cerebrale.

Nu orice om poate compune o simfonie, însă merită să ne cultivăm propria creativitate. În fond, ea ne ține în priză și ne face să fim fericiți și conștienți de propria valoare. Un studiu a arătat că activitățile creative pre-cum scrisul, pictura sau meș-teritul ne prelungesc viața cu 6–7 ani. Mai mult, un studiu britanic a demonstrat că oamenii creativi sunt mai atrăgători din punct de vedere sexual.

Orice om poate fi creativ și își poate 
antrena imaginația. Nu este nevoie de tehnici complicate, trebuie doar să capeți o perspectivă nouă și mai trează asupra vieții. Iată cum îți poți dezvolta, foarte simplu, propriul potențial:

Fii deschisă
Dacă nu crezi în faptul că poți crea ceva, nici nu vei reuși niciodată. Nu te limita singură, fii deschisă și conștienti-zea-ză propriile blocaje profunde. Dacă pă-rin-ții ți-au spus că arta e inutilă, îți va fi greu să iei pensula în mână.

Reverii diurne
Cele mai bune idei vin, de obicei, din nimic, când ne lăsăm gândurile să zboare liber. De aceea reveriile diurne nu sunt deloc o pierdere de timp. Mai multe studii au arătat că oamenii care visează cu ochii deschiși găsesc soluții creative extraordinare pentru anumite sarcini. Lasă-ți privirea să se odihnească pe fereastră. Astfel gândurile se vor mișca libere.

Părăsește potecile bătute
Pune-ți la îndo-ială obișnuințele și schimbă-ți unghiul din care privești lu-crurile. Pentru o săptămână fă exact opusul a ceea ce ai face în mod normal. Mergi la serviciu cu autobuzul, nu cu mașina, comandă la restaurant ceva ce nu ai mai mâncat sau fă pe turistul în propriul oraș.

Ai voie să greșești
Perfecționismul este mortal pentru creativitate! Nu-ți mai evalua tot timpul acțiunile și încearcă ceva nou, în joacă. Einstein și Picasso au făcut multe încer-cări și deseori au dat greș. Succesul nu este previzibil. De aceea nu te ajută cu 
nimic să te gândești la eventualele rezultate concrete ale acțiunilor tale creative.

Galben – Mai multă veselie
5 idei pentru amenajarea unui living spațios
8 secrete care ne consolidează relația

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: http://intographics.gr/

Comments

comments

Previous:

Povestea lunii septembrie

Next:

Despre emoții și comunicare

You may also like

Post a new comment