Trei citrice fabuloase

18 February of 2016

Citricele sunt printre cele mai populare și mai bune fructe. Toate, fără excepție, dar trei dintre ele sunt cu adevărat fabulose pentru beneficiile pe care aduc sănătății și frumuseții.

Portocalele sunt citricele pe care să te bazezi dacă vrei să ții o dietă pentru sănătate. Dietă cu portocale este o cale foarte eficientă, dar în același timp și foarte plăcută, prin care putem scăpa de câteva kilograme în plus, precum și un regim de detoxifiere cel puțin la fel de eficient că și dietă cu lămâie.

Dietă cu portocale te scăpa de toxinele din organism, în câteva zile. Dacă respecți dietă pe o perioadă mai lungă, pe lângă detoxifiere, poți pierde până la 3-4 kilograme. Mai mult, dietă cu portocale te ajută să-ți cureți tenul, din interior, astfel că este recomandată în perioadă de primăvară-vară când, unele dintre problemele legate de sănătatea pielii (mai ales acneea), se acutizează.

Dietă cu portocale trebuie precedată de o perioadă, de cel puțin o săptămâna în care să elimini complet din alimentație produsele procesate, sucurile carbogazoase, orice produse de tip fast-food și dulciurile concentrate. Este indicat să reduci consumul de cafea.
 
Clementinele sunt mici pilule cu vitamine, clementinele au doar 46 de calorii în 100 de grame de fruct. Două clementine nu depășesc 60 de calorii, ceea ce este echivamentul perfecțiunii, în orice dietă.

Bogate în vitamina  C, clementinele sunt un aliat perfect împotriva răcelilor și asteniei de primăvară. Pe departe prince mai bogate fructe în magneziu  și fier, clementinele contribuie la  funcționare  sistemului imunitar, la cel muscular   și a celui nervos. Clementinele sunt și foarte bogate în fibre, fapt care le face utile  procesul de digestie, contribuind la scăderea colesterolului din sânge. Combinația dintre fibre și potasiu le face foarte utile în dietele de detoxifiere.

Pomelo. Fructul face parte din familia citricelor și este cel mai mare dintre acestea. Pomelo are doar 60 de calorii în 100 de grame și această cantitate asugură 130% din necesarul zilnic de vitamina C. Pomelo este foarte eficient în tratarea și ameliorarea durerilor articulare, iar sucul acid de pomelo are calități curative deoarece stimulează digestia. În același timp este eficient în curele de slăbire deoarece grăbește arderea grăsimilor  Eu cred ca smoothie este combinatia perfecta. Este gustos, este sanatos, se face repede si satisface nevoie de “ceva bun” intr-un mod foarte comod. cateva ingrediente (este drept savant alese), un blender si gata. Ce poate sa mearga mai bine decat trei smoothie de iarna. Sau de toamna-iarna.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Cura de detoxifiere cu sfecla

Next:

Meniul si planul alimentar pentru dieta cu telina

You may also like

Post a new comment