Tratamente naturale pentru mătreață

04 August of 2020

Mătreața este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale scalpului caracterizate prin acumularea de celule moarte ale pielii pe scalp sub formă de fulgi albi. Acest strat plin de celule moarte afectează modul în care părul tău respiră și, astfel, îl slăbește.

Mătreața ar putea fi rezultatul unei serii de factori, precum expunerea frecventă la căldură sau la frig, expunerea excesivă la produsele de coafură, constipație cronică, stres, oboseală sau poluare. Există o mulțime de șampoane care se laudă cu faptul că te scapă de mătreață, însă poate ar fi bine să apelezi și la metode naturale. De exemplu…

Camfor cu ulei de nucă de cocos
Uleiul de nucă de cocos este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii pentru păr. Ajută la creșterea părului și întărește firele de păr. De asemenea, este cunoscut faptul că ajută la reducerea pierderilor de proteine din păr. Uleiul de nucă de cocos are un conținut ridicat de acid lauric, motiv pentru care poate pătrunde prin axul părului și îl poate consolida din interior. Camforul are proprietăți antioxidante și antifungice, care pot ajuta la combaterea ciupercii care provoacă mătreața. Un amestec dintre aceste două ingrediente ar putea fi un tratament puternic.

Nucă de cocos cu lămâie
Lămâia este un ingredient-cheie în majoritatea remediilor pentru îngrijirea părului. Vitamina C și flavonoidele din ea pot ajuta la combaterea mătreții. Amestecă lămâia cu uleiul de nucă de cocos calduț și aplică pe scalp. Lasă o jumătate de oră înainte de a spăla părul cu un șampon ușor.

Frunze de Neem cu lămâie
Frunzele de Neem combat mătreața cu proprietățile lor antioxidante, antifungice și antiinflamatorii. Fă o pastă de frunze de neem. Adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și aplică pe scalp. Lasă amestecul timp de 30 de minute, apoi spală-te cu șampon.

Masaj cu ulei fierbinte
Vechii indieni și Ayurveda recomandau încălzirea oricărui ulei înainte de a-l aplica pe păr și scalp, deoarece îl ajută să pătrundă mai adânc în rădăcini. La rândul său, acest lucru maximizează efectul de combatere a mătreții. Masează-ți părul cu ulei cald înainte de a merge la culcare.

Ulei de migdale cu ulei de măsline
Un studiu a constatat că măslinele și migdalele ajută la reducerea mătreții, împreună cu alte avantaje pentru păr. Se amestecă ulei de migdale cu ulei de măsline în cantități egale. Aplică acest amestec pe scalp și lasă-l peste noapte. Spală a doua zi dimineața cu un șampon ușor.

Ulei de lemn de santal
Lemnul de santal a fost utilizat în Ayurveda, precum și în medicina tradițională hawaiană pentru a trata mătreața. Un amestec de ulei de lemn de santal și suc de lămâie trebuie masat pe scalp timp de câteva minute, apoi spălat cu apă caldă.

Aloe Vera
Gelul extras din frunzele de aloe vera este un remediu excelent pentru mătreață. Pur și simplu întinde gelul peste tot pe păr și lasă-l să acționeze peste noapte. Spală-ți părul, ca de obicei, în dimineața următoare.

Citeste si: Sănătatea scalpului. Îngrijirea corectă pentru un păr sănătos

Sursa foto: unsplash.com/ Text: Ada Oprea

 

Comments

comments

buze rosii, ochelari de soare, femeie cu buze rosii si ochelari negri, ingrijirea buzelor

Previous:

Îngrijirea buzelor. Câteva sfaturi simple și bune pentru buze frumoase

apa termala, femeie care sta cu picioarele in apa, pietre in apa

Next:

Apa termală și beneficiile ei mai puțin stiute

You may also like

Post a new comment