Tratamente eficiente pentru cicatrici

17 September of 2020

Indiferent dacă este vorba de o tăietură mică sau de o rană mai gravă, este posibil să ai cel puțin o cicatrice pe corp pe care ai vrea să o vindeci.

Există mai multe tratamente cicatriciale disponibile care pot reduce în mod eficient aspectul rănii, dar este important să știi că nici cele mai bune rezultate nu pot însemna dispariția totală a cicatricii.

Cicatrizarea este răspunsul natural al pielii la procesul de vindecare. Mărimea, locația și severitatea cicatricii vor determina ce tehnici pot fi utilizate pentru a îmbunătăți aspectul și pot afecta, de asemenea, rezultatele. Cicatricile crescute, numite cheloide, pot fi rezultatul acneei, varicelei, piercingului urechii, arsurilor minore, tăieturilor sau zgârieturilor sau a locurilor de vaccinare. Arsurile mai severe pot provoca cicatrici de contractură, care pot crea o piele strânsă și pot afecta mișcarea.

Tratamentele pentru reducerea aspectului cicatricilor includ:

  1. Peelinguri chimice

Prin îndepărtarea straturilor exterioare de piele care pot fi deteriorate, peelingul chimic îți întinereate pielea și îmbunătățește textura și culoarea dermei. Modificările pigmentare ale pielii în urma rănirii sau acneei sunt abordate cel mai bine cu această tehnică.

  1. Chirurgie

Chirurgia estetică a cicatricilor utilizează tehnici avansate de închidere a rănilor pentru a minimiza aspectul cicatricilor și a avea un rezultat mai cosmetic.

  1. Proceduri cu laser

Tratamentele cu laser utilizează impulsuri de lumină la intensități variate pentru a diminua neregularitățile culorii și texturii pielii. Ședințele de tratament durează de obicei mai puțin de o oră, dar pot fi necesare sesiuni multiple pentru rezultate optime. În timpul tratamentului, este posibil să simți ciupituri ușoare până la moderate, deoarece impulsurile laser tratează locul cicatricii. În general, majoritatea tratamentelor sunt tolerate foarte bine, cu disconfort mic sau deloc.

Prevenirea cicatricilor este o opțiune mai nouă pentru pacienții postoperatori. Pentru a obține cele mai bune rezultate, experții recomandă să începi tratamentele cu laser la scurt timp după îndepărtarea cusăturilor, suturilor sau capselor.

Citeste si: Tratamente de infrumusetare cu capsuni

Text: Ada Oprea, sursa foto: pexels.com

Comments

comments

ulei de jojoba, sticlute cu ulei esential, jojoba, fructul

Previous:

Ulei de jojoba, un aliatul pentru frumuseţe indiferent de vârstă

pete pigmentare, femeie blonda, femeie care rade, femeie frumoasa, umbre pe fata

Next:

Pete pigmentare. Câteva sfaturi care ajuta la estomparea lor

You may also like

Post a new comment