Tratament inedit cu ajutorul frigului

04 September of 2018

Remodelarea corporală se efectuează acum prin tehnici moderne. Una dintre ele este criolipoliza – altfel spus, eliminarea grăsimilor prin înghețare. Criogenia însă are aplicații practice și în cosmetică!

Noua terapie se folosește de frig pentru a îndepărta grăsimea nedorită de pe corp. În felul acesta, se dizolvă țesutul adipos în exces fără durere sau bisturiu și nici nu e necesară o perioadă de recuperare. Folosită deja în clinicile europene specializate în astfel de proceduri, criolipoliza este apreciată nu doar de către femei, ci și de bărbați. Terapia a primit aprobarea Comunității Europene și, în SUA, a FDA (Food and Drug Administration). Specialiștii avertizează că acest tratament nu are cum să înlocuiască un stil de viață sănătos, adică un regim alimentar echilibrat și exerciții fizice regulate, dar pentru persoanele care au încercat diverse metode și nu au reușit să slăbească poate fi o soluție eficientă de remodelare corporală.

Cum acționează

Pe zona aleasă se poziționează un dispozitiv special care acționează prin aspirarea zonei și criogenarea țesutului adipos. Țesuturile grase de sub piele sunt mult mai vulnerabile la temperaturi scăzute în comparație cu altele, cum sunt pielea sau mușchii. Alte elemente expuse, cum sunt venele, nervii periferici sau celulele cu conținut redus de grăsime, sunt, de asemenea, mult mai puțin sensibile la rece. Mai întâi, celulele grase sunt cristalizate, apoi se dizolvă în decurs de 2-6 săptămâni, în timpul tratamentului.

Pacientul nu simte durere, nu are parte de vânătăi și nici de traume interne sau de cicatrici. Nu simte senzația de frig și nu suferă reacții adverse sau complicații. Un alt mare avantaj al acestei metode este că previne îngrășarea neuniformă. Rezultatele se obțin treptat și pacienții vin la control la o lună și jumătate după terminarea tratamentului.

Câte sesiuni 
de tratament sunt necesare

În funcție de grosimea stratului adipos și de cât anume dorește fiecare persoană să slăbească, sunt necesare 1-3 sesiuni. Între două sesiuni consecutive trebuie să treacă 45 de zile. Pauza aceasta este necesară pentru a se simți efectele primei ședințe de tratament, dar, mai ales, pentru a preveni riscul deteriorării țesutului.

Zone supuse
 înfrumusețării

Dispozitivele care au la bază tehnica criogeniei pot fi folosite pentru a reduce grăsimea inestetică de pe brațe. Se bazează pe o alternare a temperaturilor scăzute cu cele înalte. Dispozitivul absoarbe și încălzește celulele de grăsime până la lichefiere, apoi le îngheață până la cristalizare. Ulterior, sunt încălzite din nou și aduse într-o stare în care corpul le procesează mai ușor și le elimină prin produși de metabolism.

Tinerețe fără 
bătrânețe

Dispozitivele care folosesc tehnica criogeniei încep să fie la mare căutare în saloanele și clinicile de frumusețe din lume. Cele mai noi aparate de acest fel alternează temperaturile foarte ridicate cu cele foarte scăzute pentru a elimina pungile inestetice de grăsime sau gușa.

De exemplu, există deja un tratament facial complex care revigorează tenul, reduce roșeața și atenuează ridurile. Elementul central al acestui tratament constă într-un masaj de numai cinci minute  efectuat cu ajutorul a două bile ținute în prealabil la congelator. Vasele de sânge se contractă și apoi se dilată, realizând astfel o gimnastică proprie. Înainte și după masaj, se aplică un extract de plante, înghețat la temperaturi foarte scăzute și activat cu ajutorul apei purificate.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Increderea in imaginea ta. Cum faci asta

Next:

Piele neteda de-a fir a par

You may also like

Post a new comment