Transfăgărășan – Serpentine tot mai aproape de cer

07 September of 2012

Foto: Cristian Niculescu

Fantastica șosea alpină, cu tunelurile, viaductele și serpentinele sale, atrage anual zeci de mii de turiști

Drumul Național 7C, numit și Transfăgărășan, unul dintre cele mai frumoase trasee montane româ­nești, măsoară 151 de kilometri, de la intrarea în comuna Bascov din județul Argeș până în apropierea satului Cârțișoara, aflat în județul Sibiu.

Transfăgărășanul
Impresionanta șosea a fost construită între anii 1970 și 1974, fiind inaugurată în data de 20 septembrie 1974. Tone de dinamită folosită pentru a „mușca“ din stânca dură și numeroase vieți omenești sacrificate sunt mărturia a ceea ce a însemnat elaborarea unui asemenea proiect în urmă cu mai bine de patru decenii. Drumul național ce leagă Transilvania de Muntenia le oferă turiștilor bucuria de a admira un peisaj montan spectaculos, câteva obiective turistice remarcabile, precum Cascada Bâlea, Lacul Bâlea, Cetatea Poienari sau Barajul Vidraru, și numeroase posibilități de campare sau de cazare în zonă.

Foto: Cristian Niculescu

Lacul Bâlea
Măreția masivului Făgăraș și frumusețea peisajului înconjurător li se dezvăluie turiștilor în partea de nord a Transfă­gărășanului, în zona rezervației naturale Golul Alpin și a Lacului Bâlea. Lacul glaciar, format la o altitudine de 2034 de metri, măsoară 360 de metri în lungime și are o adâncime maximă de 11 metri. Aici, în dreptul celui mai lung tunel românesc săpat în munte (885 de metri), șoseaua atinge altitudinea de 2042 de metri, fiind pe locul al doilea în România, după Transalpina (2145 de metri).

Foto: Cristian Niculescu

Interdicție auto: Sectorul de drum cuprins între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (26 de km), este închis jumătate din an, între 1 noiembrie și 30 iunie, fiind înzăpezit.
Chiar și în timpul verii, traseul periculos necesită din partea șoferilor acordarea unei atenții deosebite, din cauza numeroaselor viraje și a lipsei parapeților pe anumite sectoare de drum, limita de viteză situându-se între 30 și 40 km/h.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

Orașul Predeal – Vacanța clasică pe Valea Prahovei

Next:

Destinație Bulgaria

You may also like

Post a new comment