Trăiește prezentul! Eliberează-te de trecut

03 July of 2020

A trăi în trecut poate ridica un zid între ceea ce este cu adevărat destinat pentru noi. Momentul prezent poate distruge zidurile, spulberând orice îngrijorare cu privire la ce s-a întâmplat ieri sau ce s-ar putea întâmpla mâine. Dar este nevoie de practică ca să reușești să trăiești în prezent.

Experimentează lucruri noi de dragul realității

O abordare corectă către o nouă experiență poate ajuta la redresarea creierului. De fapt, înveți și formezi un obicei sau o nouă abilitate care poate deschide ușile către un stil de viață mult mai bun. Amplasarea în ceva nou ne permite, de asemenea, să aflăm mai multe despre noi înșine. Poate că vei descoperi o nouă pasiune pentru a interpreta muzică sau a juca un sport. Aceste momente creează noi amintiri și căi pentru creierul nostru să proceseze realitatea.

Curăță și pune deoparte trecutul

Curățarea unei minți deschise nu înseamnă că trebuie să adopți un stil minimalist sau simplu. De aceea, poate fi benefic să faci o analiză a inventarului personal. Întotdeauna există o modalitate de a face loc pentru experiențe noi și mai ales pentru ceea ce are de oferit prezentul. Curăță și golește spațiul minții de tot ceea ce este vechi, la fel cum procedezi și cu casa ta: aduni rufe murdare, haine vechi și cadouri nefolosite. Eliberarea de obiecte inutile sau obiecte sentimentale este un mare pas spre ruperea de trecut.

Exercițiile fizice, soluția de a te ancora în realitate

Rupe modelele de gândire negativă mergând la sala de sport sau la alergat în parc. Cu o creștere a fluxului de sânge și oxigen către creier, mintea poate funcționa limpede. Exercițiul fizic este dovedit că stimulează schimbările chimice din creier, îmbunătățind starea de spirit și aducând o bunăstare generală. Făcând sport în mod obișnut, împingi corpul să trăiască într-un spațiu fără stres, încurajând în același timp ideile noi.

Iartă! Uită!

Ranchiunile și resentimentele, de multe ori, sunt apăsătoare și împing mintea spre trecut. Experiența durerii sau a trădării este ceva prin care trecem cu toții la un moment dat. Cu toate acestea, este ceva pe care o putem folosi pentru a crește. Iertarea nu necesită nici o scuză de la alții. Iertarea necesită o privire înăuntru. Când iertăm, dăm drumul unui bolovan atârnat de suflet. Această libertate face mai ușoară deschiderea către alte persoane și experiențe noi.

Citeste si: Calea spre pacea lăuntrică

Articol exclusiv online, texte: Ada Oprea, sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

energie negativa, femeie trista in pulovar albastru, femeie bruneta

Previous:

Energie negativă. Cum te afectează și cum poți să o eviți

meditatie yoga, yoga, femeie in lotus

Next:

5 sfaturi esențiale pentru a-ți îmbunătăți practica de meditație

You may also like

Post a new comment