Totul despre sex. Răspunsuri la întrebări ”rușinoase”

09 March of 2020

Legătura dintre sănătatea fizică, cea psihică și sex a fost dovedită științific. Însă cât de mult știi ce este mit și ce e adevărat în materie de sex? Iată câteva întrebări interesant, dar și răspunsurile corecte alături de explicații.

1. De câte ori face sex în medie, pe an, un cuplu în care partenerii au cel puțin 30 de ani și până în 40?

a) 32
b) 66
c) 89
d) 124

Răspunsul corect: b). Conform cercetărilor efectuate, a rezultat că media anuală este de 66 de ori. Adulții căsătoriți sub 30 de ani spun că fac sex în medie de 109 ori pe an. Numărul mediu scade la 70 de ori pe an pentru cei de până la 40 de ani și de 52 de ori pe an pentru persoanele care au deja 50 de ani.

2. Care din următoarele moduri răspund la întrebarea de ce sunt diferite relațiile sexuale din perspectiva femeilor, față de cele ale bărbaților?

a) Femeile se declară mai des decât bărbații ca fiind bisexuale
b) Femeile sunt influențate de atitudinea celor din jur atunci când face alegeri privind sexul
c) Dorința de a face sex a femeilor se schimbă în decursul anilor
d) Toate răspunsurile sunt corecte

Răspunsul corect: d). Experții în domeniu spun că înclinațiile sexuale ale femeilor sunt mai diverse și mai complicate decât cele ale bărbaților. În timp ce bărbații sunt foarte rigizi și pot spune exact ce-i excită și ce nu, femeile au o atitudine mai libertină și o viziune mai largă asupra acestor aspecte. Cercetătorii spun că există șanse mai mari ca o femeie să se declare bisexual decât un barbat și că preferințele sexuale ale acestora pot fi influențate de factori sociali și culturali.

3. Care este lungimea medie a unui penis erect?

a) 10-12 cm
b) 12-14 cm
c) 17-19 cm
d) 20-22 cm

Răspunsul corect: b). Erect, un penis are o dimensiune cuprinsă între 12 și 14 centimetri. Când este flasc, dimensiunea penisului este de aproximativ 8-9 cm.

4. Cine preferă atingerea orgasmului cu ajutorul sexului oral?

a) Femei
b) Bărbați

Răspunsul corect: a). Doar 10% dintre bărbați declară o preferință pentru sexul oral pentru a atinge orgasmul, în timp ce 18% dintre femei au ales această variantă. Bărbații au mai multe șanse să ajungă la orgasm atunci când sexul include actul vaginal, iar femeile când sunt angajate într-o varietate de acte sexuale care includ relații vaginale sau sex oral.

5. Care este timpul mediu în care un bărbat ajunge la orgasm?

a) 5,4 minute
b) 9,1 minute
c) 18,7 minute
d) 32, 6 minute

Răspunsul corect: a). Un studiu publicat în „Journal of Sexual Medicinefound“ a scos la iveală faptul că durata medie de la începutul penetrării vaginale până la ejaculare a fost de 5,4 minute.

6. Stresul poate favoriza micșorarea penisului.

a) Da
b) Nu

Răspunsul corect: a). Un motiv atât pentru bărbat, cât și pentru femeie să evite stresul: acesta reduce temporar mărimea penisului. Penisul flasc al unui bărbat variază considerabil ca mărime din cauza diferiților factori de mediu și a efectelor lor asupra sistemului nervos simpatic. Apa rece și aerul rece sunt poate cele mai cunoscute cauze ale acestui fenomen de „contracție“, iar stresul psihic face același lucru.

7. Femeile de peste 50 de ani au șanse mai mari să experimenteze orgasmul în contextul unei relații de cuplu stabile.

a) Adevărat
b) Fals

Răspunsul corect: b).

Femeile cu vârsta peste 50 de ani au mai multe șanse să aibă orgasm atunci când fac sex cu cineva care nu este partener de relație. Cercetătorii speculează că multe femei recent divorțate sau văduve pot găsi „noutatea“ extrem de excitantă.

8. Masturbarea poate

a) Să îmbunătățească funcția sexuală
b) Să indice o disfuncție sexuală
c) Să cauzeze răniri genitale
d) Toate răspunsurile sunt corecte

Răspuns corect: d). Masturbarea este sigură și sănătoasă, spun terapeuții. Ea poate îmbunătăți funcția și relațiile sexuale, învățându-i atât pe bărbați, cât și pe femei despre propriile lor nevoi sexuale, astfel încât aceștia să poată explica mai bine partenerului lor ceea ce vor. Cu toate acestea, dacă o persoană practică nejustificat de mult masturbarea masturbarea, până la punctul de a afecta relațiile personale, trebuie să caute ajutor de specialitate. Masturbarea poate, în anumite condiții, să provoace vătămări: masturbarea frecventă sau excesiv de puternică poate irita pielea penisului.

9. Cele mai multe femei sub 60 de ani se gândesc la sex o dată pe zi sau chiar mai puțin.

a) Adevărat
b) Fals

Răspunsul corect: a). În timp ce majoritatea bărbaților sub 60 de ani se gândesc la sex cel puțin o dată pe zi, doar aproximativ un sfert dintre femei raportează acest nivel de frecvență. Pe măsură ce bărbații și femeile îmbătrânesc, interesul pentru acest subiect scade considerabil, mai ales în cazul femeilor.

10. Cât la sută dintre femei afirmă că au orgasm după fiecare relație sexuală cu partenerul?

a) 14
b) 29
c) 48
d) 74

Răspunsul corect: b). 29% dintre femeile care sunt într-o relație stabilă afirmă că au parte de orgasm după fiecre partidă de sex.

11. Cele mai multe femei pot avea orgasm fără stimularea directă a clitorisului.

a) Adevărat
b) Fals

Răspunsul corect: b). Majoritatea femeilor necesită stimulare clitoridiană pentru a ajunge la orgasm. Pentru femeile care au probleme cu ajungerea în acest puct, stimularea este necesară.

12. Ce procent din rândul bărbaților afirmă că au mereu orgasm în timpul relațiilor sexuale cu partenera?

a) 39
b) 60
c) 75
d) 93

Răspunsul corect: c). 75% dintre bărbați afirmă că au orgasm în timpul relațiilor sexuale cu o parteneră stabilă.

13. Punctul G este o zonă sexuală extrem de sensibilă ce face parte din anatomoa oricărei femei și care se găsește pe peretele vaginal anterior.

a) Adevărat
b) Fals

Răspunsul corect: b). Dacă punctul G există sau nu, este încă o chestiune în dezbatere. Popularizat de o carte apărută în 1982, punctul G ar fi o regiune ce se găsește în spatele osului pubian și a fost credit drept declanșator al unui orgasm vaginal (vs. clitoral). Cu toate acestea, unii experți spun că nu există nicio structură anatomică unică în care se presupune că este localizat punctul G. Dacă el există, cel mai bine este descris ca o zonă erogena, decât o parte a anatomiei unei femei.

14. Activitatea sexuală mărește riscul unui infarct sau atac cerebral în cazul persoanelor mai în vârstă.

a) Adevărat
b) Fals

Răspunsul corect: b). În timp ce persoanele cu antecedente de accident vascular cerebral sau boli de inimă ar trebui să consulte medicii în legătură cu activitatea sexuală, în mare parte, sexul este o formă sănătoasă de exerciții fizice pentru persoanele în vârstă. Cercetătorii care au urmărit 914 bărbați timp de 20 de ani au descoperit că relațiile sexuale efectuate de două ori mai mult decât media normală, pe săptămână, au redus riscul de atac de cord la jumătate, comparativ cu cei care au făcut sex mai puțin de o dată pe lună. De asemenea, au descoperit că frecvența sexului nu a fost asociată cu un accident vascular cerebral.

Citeste si:

Articol apărut în revista Ioana, ediția lunii martie 2020

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

O femeie puternică preferă să fie singură

Next:

8 semne că ești sapiosexual

You may also like

Post a new comment