Totul despre fondul de ten (aproape totul)

26 January of 2016

Fondul de ten poate face minuni pentru imaginea ta. Dar, daca îl vei folosi incorect acesta va face mai mult rau decât bine, te va îmbătrâni și îți va afecta tenul.

Afla câteva detalii pentru a evită greșelile la aplicarea fondului de ten pentru un look natural, fără defecte, delicat și proaspăt.

Fondul de ten joacă un rol esențial în rutină zilnică de machiaj și dacă este aplicat corect poate adaugă un aer proaspăt imaginii tale. Aplicarea lui simplă acoperă toate imperfecțiunile nedorite.

Nu aplica fondul de ten înainte ca fața să fie pregătită pentru machiaj. Curată, tonifiază, hidratează! Exfolierea este recomandată pentru cele care au pielea descuamata. Hidratarea este importantă, făcând machiajul să dureze.

Culoare potrivită. Când vine vorba de fond de ten, discreția și transparența sunt esențiale. Cea mai importantă greșeală pe care o facem deseori este să alegem culoarea greșită. O nuanța prea închisă sau una prea deschisă face ca fondul de ten să arate ca o mască, iar cel mai bun produs devine dușman al tău, dându-ți un aspect nenatural și nesănătos.

Trucul cel mai bun este să cumperi fondul de ten într-o zi cu soare, folosind numai lumina naturală pentru a alege nuanța potrivită. Lumina din magazine nu este deloc cea mai bună! Aplică fond d eten submaxilar și verifica, în lumină naturală nuanța. Fondul de ten cu subtonuri de galben se potrivește tuturor tipurilor de ten, în afară de cele rozalii (roșcatelor naturale). Culoarea ideală trebuie să fie cu doar o jumătate de ton mai închisă decât cea a pielii.

Textura fondului de ten. Există fond de ten lichid, baton, pudra, fără ulei, mineral. Fondul de ten ideal este cel care are o textură opusă tenului tău. Astfel, dacă pielea ta este uscată și deshidratată, ai nevoie de un fond de ten lichid cu o textură uleioasă și hidratantă. Dacă ai pielea grasă, predispusă la erupții, fondul de ten ar trebui să fie luminos, mat și non-comedogenic (pentru ten acneic). Dacă ai pielea uscată, nu folsi fondurile de ten pudra, pentru că uscă și mai mult pielea. Dacă ai o piele mătura, un fond mat poate face minuni pentru ridurile tale.

Când aplici fondul de ten nu te opri niciodată la linia maxilarului ci continua pe gât, pe urechi, și spre ceafă. Înainte de a aplica fondul de ten așteaptă până hidratantul intră în piele complet (cel puțin cinci minute).

Și un alt truc excelent pe care puține femei îl știu și-l aplică este că nu trebuie să-ți îmbraci fața în fond de ten, dacă nu este nevoie. Poți să folosești fond de ten doar în zonele care au nevoie de acoperire situație în care poți alege un fond de ten cu o jumătate de nuanță mai deschisă decât culoarea pielii tale.

Citeste si

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Masti preparate in casa pentru fata, decolteu si maini

Next:

Greseli de frumusete care iti fac rau

You may also like

Post a new comment