Tot ceea ce trebuie sa stii despre zodia Pestilor

11 February of 2016

Peștii sunt poate cei mai alunecoși și mai duali. Simbolul care marchează acest semn — cei doi pești înotând în direcții diferite — exprimă foarte bine dualitatea nativilor din Pești. Zodia Peștilor face parte din triunghiul zodiilor de Apă, alături de Rac și Scorpion. Aceste zodii sunt caracterizate de sentimente schimbătoare și puternice.

O primă categorie de persoane sunt firi liniștite, lineare, fără ascunzișuri cu înclinații native pronunțate spre inerție și stagnare, cu izbucniri determinate doar de situații conjuncturale. Cea de-a doua categorie o reprezintă persoanele impetuoase, imprevizibile, generoase, dar și răzbunătoare. Nativul din Pești aparent liniștit, se frământă intens și continuu în realitate. Sincer și afectuos, e uneori rezervat, iar alteori devine agresiv.

Înclinat spre lenevie și confort, va traversa lungi perioade de indolență și de apatie. Puternicul Neptun le-a dat protejaților săi multă intuiție, dar și capacitatea de a manevra sentimentele semenilor săi.

Peștii găsesc cu multă ușurință un limbaj comun cu oricine, fără să fie nevoiți să recurgă la manuale celebre de știință și artă diplomatică. Semnul lor distinctiv este un zâmbet fermecător, ce parcă iradiază o iubire universală. Persoanele născute sub acest semn nu-și pierd niciodată curajul. Pentru dragostea lor sunt gata să lupte până la ultima suflare, fiind capabili de cele mai îndrăznețe gesturi. Peștii sunt niște supraviețuitori. Și asta pentru că persoanele născute în acest semn sunt foarte flexibile și se adaptează ușor în orice mediu, la orice schimbări.

Piatra mistică — ametistul, perla
Ziua norocoasă — joi
Numerele norocoase — 5 și 9
Culori norocoase — galben, violet, purpuriu
Simțul cel mai dezvoltat — gustul

Bărbații născuți în zodia Peștilor sunt ingenioși în munca lor, dar adeseori se hazardează în anumite speculații nesigure și riscante. Latura lor emoțională rămâne uneori în urma celei intelectuale și acest decalaj trebuie recuperat, în scopul evitării unor neplăceri sigure în căsnicie. Foarte idealiști, imaginativi, pot fi lesne răniți și uneori chiar se complac în această postură de permanente victime. Este un visător, însă bărbații din zodia Peștilor sunt înzestrați cu mai multe calități decât defecte.

Ei sunt născuți pentru a iubi, sunt soți model și amanți perfecți. Uneori devin nehotărâți, dar numai din teama de a nu fi respinși. Se pricep de minune să-și organizeze bugetul, în funcție de priorități. Cu simțul lor artistic înnăscut știu cum să facă orice vechitură să arate perfect.

Femeia din zodia Pești este deschisă față de gândurile și sentimentele celorlalți. Uneori se dovedește chiar ușor influențabilă. Are mult farmec, simțul moderației, umor, simpatie și considerație față de cei din jur, chiar dacă este derutantă uneori, datorită firii sale fluctuante. În general, viața îi rezervă o existență discretă, la care nu ar renunța ușor. Se simte în siguranță când recunoaște și asimilează toată complexitatea unei situații. Plină de imaginație și creativă, odată ce reușește, se dedică unei cauze. Este subtilă, misterioasă, visătoare și sentimentală ca vântul de primăvară. Copiii o iubesc nu doar pentru că îi răsfață, ci și pentru că știe drumul spre mintea și sufletul lor.

Copilul născut în zodia Peștilor afectuos, intuitiv, creativ și cu o imaginație fără margini va excela în activitățile de muncă și de joacă, ce implică aceste daruri minunate. Mereu împotriva ordinii și a rutinei, va dovedi o imaginație debordantă. Mulți copii Pești au chiar un prieten imaginar, trăind în propria lor lume idilică.

Sunt deseori mai concentrați pe instinctele lor decât pe logică și sunt mai interesați de vise decât de viața reală. Copiii Pești își pierd foarte rar cumpătul, preferând să privească întotdeauna lucrurile dintr-o perspectivă favorabilă, punând totul într-o lumină cât mai bună. Imaginația extrem de creativă este cea care sporește experiența de viață a copilului din această zodie. O altă trăsătură tipică de caracter este idealismul.

Copilul Pești va avea viziuni mărețe în ceea ce privește cum ar trebui să fie viața, viziuni ce vor pieri în lumina realității.

Compatibilitate cu alte zodii

Foarte bună: Rac, Scorpion
Redusă, dificilă: Gemeni, Fecioară, Săgetător
Foarte bună pe plan profesional: Săgetător
Foarte bună pe plan emoțional: Gemeni
Foarte bună pe plan financiar: Berbec
Foarte bună pe plan spiritual: Scorpion, Vărsător
Dificilă, dar interesantă: Fecioara
Nerecomandabilă: Berbec

Citeste si:

Articol exclusiv online
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Zodia Capricornului si tot ceea ce trebuie sa stii despre ea

Next:

Zodia Fecioarei si tot ceea ce trebuie sa stii despre ea

You may also like

Post a new comment