Tort vegan de ciocolată. Perfect pentru sărbătoarea de Florii

11 April of 2020

Acest tort vegan de ciocolată este soluția perfectă pentru cei care țin post, dar vor să sărbătorească ziua de Florii cu ceva bun și dulce. Este foarte bun, este relativ simplu de făcut și este o încântare și pentru cine îl face și pentru cei care-l mănâncă.

Ingrediente pentru blat

150 ml ulei vegetal
450 ml lapte de cocos proaspăt
1 lingură oțet de mere
250 g de zahăr
250 g făină simplă
75 g cacao pudră
O linguriță jumătate de bicarbonat
O lingură de praf de copt
Extract de vanilie

Preparare blat

  • Preîncălziți cuptorul până la 180C (ventilator 160C).
  • Unge două forme pentru copt rotunde, cu pereți detașabili (cu diametrul de 25 cm) cu ulei și tapetează-le cu făină.
  • Amestecă laptele de nucă de cocos și oțetul și lăsață-l să stea 10 min.
  • Între timp, amestecă zahărul, făina, cacao, bicarbonatul de sodă, praful de copt și un vârf de sare într-un bol mare.
  • Adăugă uleiul și vanilia în amestecul cu lapte de cocos.
  • Toarnă amestecul lichid în vasul cu ingredientele uscate, treptat și omogenizează bine și încet.
  • Împărte compoziția în cele două tăvi pregătite (se coace mai bine în două tăvi, dar poți folosi și una mai mare ca diametru pentru toată compoziția) și coace timp de 30-35 de minute.
  • Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească 15 minute, înainte de a le transfera pe un grătar.

Ingrediente pentru cremă

3-4 fructe de avocado mari coapte
3 banane (nu foarte coapte)
150 g pudră de cacao
10 linguri de sirop de arțar sau 5-6 linguri de miere
esență de vanilie
75 ml lapte de cocos

Preparare cu cremă

  • Taie fiecare blat în două. dacă ai făcut unul singur, taie-l in trei.
  • Avocado, bananele, mierea sau siropul de arțar, pudra de cacao și mirodeniile se pun într-un blender. Omogenizează bine și adaugă treptat lapte de cocos până ajunge la consistența dorită.
  • Pune cremă între blaturi. Îmbracă tortul cu cremă și ornează-l cu fistic mărunțit.
  • Se lasă la rece circa o ora înainte de a fi servit.

Este fantastic de gustos. Blatul nu trebuie însiropat, este umed în mod natural, iar crema este onctoasă și fină. Trebuie să ai grijă că, neavând grăsime animală, crema nu se întărește la rece, așa că în funcție de cantitatea de miere/sirop de arțar, de consistenta bananelor și a fructului de avocago, ai grijă cât lapte de cocos pui. Crema poate fi fparte bună și fără.

Citeste și:

Sursa foto: pixabay.com/ Articol exclusiv online, text: Otilia Ignat

Comments

comments

pestele de alaska

Previous:

Peștele de Alaska: aliment-supliment pentru creșterea imunității

salata de conopida

Next:

Salata de conopida cu de toate, un deliciu pe care trebuie sa-l faci

You may also like

Post a new comment