Ingrediente: 6 ouă 240 g zahăr tos 60 g unt 1 lingură rom 600 g smântână pentru frișcă 2 plicuri zahăr vanilat 250 g mascarpone 50 g zahăr pudră 100 g făină 2 borcane compot de vișine 4 linguri migdale pisate 1 ciocolată neagră
1. Albușurile se bat spumă. Se adaugă 120 g de zahăr și romul și se bat în continuare până se obține o spumă tare. Untul se freacă spumă, se încorporează pe rând gălbenușurile. Compoziția de unt se amestecă cu albușurile spumă, 2 linguri de migdale și făina. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace 20-25 de minute.
2. Se scot sâmburii vișinelor și acestea se lasă la scurs. Frișca se bate cu 120 g zahăr și cu zahărul vanilat. Mascarpone se amestecă cu zahărul pudră până când acesta se dizolvă complet. În cremă se încorporează fructele și jumătate din cantitatea de frișcă. Cealaltă jumătate se păstrează pentru ornat.
3. Blatul se taie în trei părți egale și se însiropează cu siropul din compot. Se repartizează crema între foi, iar cu restul de frișcă se îmbracă întreg tortul. Se ornează cu fructe, frișcă și cu ciocolata topită. Se lasă la rece 2-3 ore, apoi se servește.
Credit foto: © Liv Friis-larsen / Fotolia
Comments
You may also like
-
09 Dec
Puterea secreta a aromelor
CulinarPuterea secreta a aromelor – Mirodeniile de Crăciun ne bucură și ne încântă sufletul în ...
-
18 Dec
Steluţe picante
CulinarIngrediente: 500 g făină , 1 linguriţă praf de copt, 2 linguriţe bicarbonat de sodiu, ...
-
06 May
Cea mai fina prajitura cu ciocolata
CulinarEste un desert delicios, rapid si extrem de bun. Este o varianta mai dichisita a ...
-
20 Nov
Valurile Dunării – fiecare bucățică e un deliciu
CulinarEste o prajitura clasica, una din retele mostenite de la bunici, de la parinti si ...