Tort spumos

01 July of 2015

Fotolia_56389753_Subscription_XXL

Ingrediente:  6 ouă  240 g zahăr tos  60 g unt  1 lingură rom  600 g smântână pentru frișcă  2 plicuri zahăr vanilat  250 g mascar­pone  50 g zahăr pudră  100 g făină  2 bor­cane compot de vișine  4 linguri migdale pisate  1 ciocolată neagră

1. Albușurile se bat spumă. Se adaugă 120 g de zahăr și romul și se bat în continuare până se obține o spumă tare. Untul se freacă spumă, se încorporează pe rând gălbenușurile. Compoziția de unt se amestecă cu albușurile spumă, 2 linguri de migdale și făina. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și  se coace 20-25 de minute.

2. Se scot sâmburii vișinelor și acestea se lasă la scurs. Frișca se bate cu 120 g zahăr și cu zahărul vanilat. Mascarpone se amestecă cu zahărul pudră până când acesta se dizolvă complet. În cremă se încorporează fructele și jumătate din cantitatea de frișcă. Cealaltă jumătate se păstrează pentru ornat.

3. Blatul se taie în trei părți egale și se însiropează cu siropul din compot. Se repartizează crema între foi, iar cu restul de frișcă se îmbracă întreg tortul. Se ornează cu fructe, frișcă și cu ciocolata topită. Se lasă la rece 2-3 ore, apoi se servește.

Credit foto: © Liv Friis-larsen / Fotolia

Comments

comments

Previous:

Tort cu mousse de visine

prajituri cu fructe

Next:

Prajituri cu fructe – trei retete delicioase irezistibile

You may also like

Post a new comment