Ingrediente: 6 ouă 240 g zahăr tos 60 g unt 1 lingură rom 600 g smântână pentru frișcă 2 plicuri zahăr vanilat 250 g mascarpone 50 g zahăr pudră 100 g făină 2 borcane compot de vișine 4 linguri migdale pisate 1 ciocolată neagră
1. Albușurile se bat spumă. Se adaugă 120 g de zahăr și romul și se bat în continuare până se obține o spumă tare. Untul se freacă spumă, se încorporează pe rând gălbenușurile. Compoziția de unt se amestecă cu albușurile spumă, 2 linguri de migdale și făina. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace 20-25 de minute.
2. Se scot sâmburii vișinelor și acestea se lasă la scurs. Frișca se bate cu 120 g zahăr și cu zahărul vanilat. Mascarpone se amestecă cu zahărul pudră până când acesta se dizolvă complet. În cremă se încorporează fructele și jumătate din cantitatea de frișcă. Cealaltă jumătate se păstrează pentru ornat.
3. Blatul se taie în trei părți egale și se însiropează cu siropul din compot. Se repartizează crema între foi, iar cu restul de frișcă se îmbracă întreg tortul. Se ornează cu fructe, frișcă și cu ciocolata topită. Se lasă la rece 2-3 ore, apoi se servește.
Credit foto: © Liv Friis-larsen / Fotolia
Comments
You may also like
-
06 Nov
Smoothie ideale pentru sezonul rece. Smoothie de iarna
CulinarAm o colectie gustoase de smoothie ideale pentru sezonul rece. Smoothie de iarna, cu alte ...
-
11 Feb
Cum alegi cea mai bună cafea pentru espressor
CulinarDacă îți place cafeaua aromată și de calitate, un espressor este alegerea perfectă pentru tine. ...
-
18 Jan
Brânza și vinul: un cuplu de bun gust
CulinarCa o frumoasă pereche de îndrăgostiți, brânza și vinul merg împreună numai dacă au o ...
-
11 Mar
Cei mai buni ardei umpluți de post. Cu bulgur și nucă!
CulinarArdeii umpluți cu carne sunt delicioși, dar nici varianta de post nu este mai prejos, ...