Acest tort de citrice cu ciocolată este un tort fantastic, racoritor, delicat, gustos si irezistibil. Se face usor si iese garantat! Este perfect in orice anotimp pentru ca se potriveste perfect in orice moment, la orice masa, cu orice ocazie.
Incearca si:
Tort de ciocolata cu …. sfecla
Ingredientul care da savoare acestui tort de ciocolata este sfecla rosie. Se gaseste in piata, in marile magazine si din cauze asupra carora nu insistam acum, sfecla face parte din categoria legumelor foarte sanatoase pe care le concumam prea putin si prea rar.
Ingrediente pentru tortul de citrice cu ciocolată
Ingredientele sunt pentru 12 bucăți:
Blat: •4 ouă •120 g zahăr •100 g făină •40 g amidon •2 linguri praf de copt •2 linguri mirodenii pentru cozonac •2 linguri pudră de cacao.
Cremă de ciocolată: •150 ml frișcă •200 g glazură cu lapte •3 linguri lichior de portocale •35 g pudră de cacao.
Cremă de grepfrut: •1 plic budincă de vanilie •500 ml suc de grepfrut roșu •80 g zahăr •8 plicuri gelatină •350 ml frișcă •2 plicuri zahăr vanilinat.
Preparare:
1. Încingeți cuptorul la 180º C. Bateți spumă albușurile cu 40 g zahăr. Bateți gălbenușurile, 80 g zahăr și 4 linguri apă fierbinte. Adăugați albușul, încorporați făina, amidonul și praful de copt. Amestecați 1/2 din compoziție cu mirodenii și cacao.
2. Tapetați o formă circulară (ø 26 cm) cu hârtie. Alternați blatul simplu și cel cu cacao. Coaceți 30–35 min.
3. Topiți glazura în frișca încălzită și încorporați lichiorul și cacaoa. Lăsați la rece să se întărească.
4. Amestecați budinca cu 100 ml suc de grapefrut. Fierbeți 400 ml suc cu zahăr. Lăsați‑l să se răcească, încorporați budinca.
5. Înmuiați gelatina. Bateți frișca cu zahărul vanilinat. Dizolvați și încorporați gelatina. Încorporați budinca.
6. Împărțiți blatul în trei. Întindeți crema de ciocolată pe blat, acoperiți cu blat, întindeți 1/3 din crema de fructe, acoperiți cu blat. Acoperiți tortul cu restul de cremă, lăsați 3 ore la rece.
Preparare: 90 min.; Coacere: cca. 35 min.; Răcire: 3 ore.
460 kcal/porție
Citeste si:
- Tort de ciocolata cu – sfecla
- Tort spumos
- Tort cu ananas si capsune
- Tort de alune și frișcă – o prăjitură nemțească
- Tort catifelat cu cremă de cafea
- Tort de portocale, o reteta speciala
- Tort de ciocolata cu bere neagra – o minune de prajitura
sursa foto: pixabay.com
Comments

Previous:
Sfaturi culinare. Întrebări și răspunsuri la cele mai frecvente probleme

Next:
Supe și ciorbe celebre. Rețete și povești
You may also like
-
11 Mar
Cei mai buni ardei umpluți de post. Cu bulgur și nucă!
CulinarArdeii umpluți cu carne sunt delicioși, dar nici varianta de post nu este mai prejos, ...
-
12 May
Deliciile calde ale dimineții
CulinarDeliciile calde ale dimineții – Multe dintre noi savurează dimineața o cafea sau un ceai, ...
-
09 May
Tort cu ananas si capsune
CulinarMomentele speciale ale primăverii vor prinde aromă festivă cu ajutorul acestor deserturi cu look îmbietor și ...
-
20 Nov
Rulou cu șuncă și pâine
CulinarIngrediente (16 porții): •1 ceapă roșie •1 pâine albă rotundă •100 g unt cu verdeață ...
Ce inseamna “mirodenii pentru cozonac”?
arome: vanilie, rom, coaja de vanile….:)