Tort de citrice cu ciocolată – grepefrut delicios și răcoritor

23 December of 2020

Acest tort de citrice cu ciocolată  este un tort fantastic, racoritor, delicat, gustos si irezistibil. Se face usor si iese garantat! Este perfect in orice anotimp pentru ca se potriveste perfect in orice moment, la orice masa, cu orice ocazie.

Incearca si:

Tort de ciocolata cu …. sfecla

Ingredientul care da savoare acestui tort de ciocolata este sfecla rosie. Se gaseste in piata, in marile magazine si din cauze asupra carora nu insistam acum, sfecla face parte din categoria legumelor foarte sanatoase pe care le concumam prea putin si prea rar.

 

Ingrediente pentru tortul de citrice cu ciocolată

Ingredientele sunt pentru 12 bucăți:

Blat: •4 ouă •120 g zahăr •100 g făină •40 g amidon •2 linguri praf de copt •2 linguri mirodenii pentru cozonac •2 linguri pudră de cacao.

Cremă de ciocolată: •150 ml frișcă •200 g glazură cu lapte •3 linguri lichior de portocale •35 g pudră de cacao.

Cremă de grepfrut: •1 plic budincă de vanilie •500 ml suc de grepfrut roșu •80 g zahăr •8 plicuri gelatină •350 ml frișcă •2 plicuri zahăr vanilinat.

Preparare:

1.  Încingeți cuptorul la 180º C. Bateți spu­mă albușurile cu 40 g zahăr. Bateți gălbenu­șurile, 80 g zahăr și 4 linguri apă fierbinte. Adăugați albușul, încorpo­rați făina, amidonul și praful de copt. Amestecați 1/2 din compoziție cu mirodenii și cacao.

2.  Tapetați o formă circulară (ø 26 cm) cu hârtie. Alternați blatul simplu și cel cu cacao. Coaceți 30–35 min.

3.  Topiți glazura în frișca încălzită și încorporați lichiorul și cacaoa. Lăsați la rece să se întărească.

4.  Amestecați budinca cu 100 ml suc de grapefrut. Fierbeți 400 ml suc cu zahăr. Lăsați‑l să se răcească, încorporați budinca.

5.  Înmuiați gelatina. Bateți frișca cu zahărul vanilinat. Dizolvați și încorporați gelatina. Încorporați budinca.

6.  Împărțiți blatul în trei. Întindeți crema de ciocolată pe blat, acoperiți cu blat, întindeți 1/3 din crema de fructe, acoperiți cu blat. Acoperiți tortul cu restul de cremă, lăsați 3 ore la rece.

Preparare: 90 min.; Coacere: cca. 35 min.; Răcire: 3 ore.

460 kcal/porție

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Sfaturi culinare. Întrebări și răspunsuri la cele mai frecvente probleme

Supe și ciorbe celebre. Rețete si povești

Next:

Supe și ciorbe celebre. Rețete și povești

You may also like

Post a new comment