Tort de alune și frișcă – o prăjitură nemțească

26 February of 2020

Această prăjitură nemțească (Nußkuchen mit Sahne) este o alegere perfectă pentru un desert delicios și este extrem de ușor de făcut, un avantaj pentru femeile mereu grăbite care vor să savureze ceva dulce în doi timpi și trei mișcări. În plus, prăjitura va face deliciul celor mici din casă, dar vor bucura papilele gustative și ale adulților.

Tortul de alune și frișcă este o prăjitură des întâlnită în zona germanică: în Austria, Germania și Elveția. Așadar, dacă pașii din vacanță te poartă către aceste destinații absolut minunate, merită să încerci prăjitura întrând într-o cofetărie pentru o pauză binemeritată, asezonată cu ceva dulce.

În general, deserturile germane abundă în nuci, alune, ciocolată sau fructe și sunt recunoscute internațional pentru gustul și savoarea lor deosebite.

Ingrediente pentru tortul cu alune și frișcă:

200 g unt
200 g zahăr
5 ouă
200 g făină
1 plic praf de copt
200 g alune (prăjite)
100 g ciocolată rasă (dulce-amăruie)
200 g frișcă lichidă
3 linguri de zahăr pentru pudrat

Mod de preparare pentru tortul cu alune și frișcă:

  • Amestecă cu grijă untul ușor topit sau moale, zahărul cernut prin sită, ouăle, făina cernută și ea, praful de copt (un vârf mai mare de cuțit), alunele prăjite și ciocolata rasă.
  • Bate frișca cu ajutorul unui tel sau al mixerului până devine fermă (poți face proba întorcând vasul cu gura în jos: dacă frișca este perfectă, ea nu se desprinde) și incorporeaz-o cu grijă în aluat, amestecând cu o lingură de lemn.
  • Datorită ei aluatul pe care tocmai l-ai făcut devine mai moale, mai maleabil.
  • Pune totul într-o formă de prăjitură (unsă cu unt și tapetată cu făină) și coace prăjitura la 175° C, timp de o oră.
  • Lasă, apoi, să se răcească 10 minute și decorează tortul cu zahăr sau după inspirație. Se poate savura cu o ceașcă de cafea sau cu ceaiul preferat. Poftă bună!

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

De post și de dulce. Rețete pe alese

Next:

În Postul Mare mănâncă și tu ca la mănăstire

You may also like

Post a new comment