Tort cu portocale, in aceasta varianta este o reteta speciala pe care trebuie sa o faci macar o data. Este potrivita pentru masa de Paste, dar nu numai. Nu se face greu si este foarte gustos.
Ingrediente pentru blatul de tort cu portocale: 6 ouă, 150 g zahăr, 130 g făină, zeama de la ½ lămâie, o lingură coajă rasă de portocală si un praf de sare
Cremă: 250 g zahăr, 6 gălbenușuri, apă cât volumul gălbenușurilor, 200 g unt, o portocală, zeama de la ½ lămâie, vanilie
Preparare pentru acest tort cu portocale:
- Zahărul, ouăle întregi și sarea se bat pe baie de aburi până se obține o compoziție spumoasă și umflată. Se ia de pe foc și se bate până se răcește. Se adaugă, amestecând ușor, albușul, făina, coaja de portocală și zeama de lămâie. Se coace la foc mediu într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină.
- Se amestecă zahărul cu gălbenușurile și se adaugă apa și conținutul păstăii de vanilie. Se fierbe pe baie de aburi, amestecând încontinuu. Se ia de pe foc și se amestecă până se răcește. Se adaugă zeama de lămâie și zeama și coaja de portocală. Separat, se freacă untul, apoi se adaugă în cremă și se omogenizează.
- Blatul se taie în trei foi, care se ung cu cremă. Se ornează cu gem de portocale și felii proaspete de portocală.
Rasforieste si colectia noastra de retete de torturi si inspira-te pentru bunatatile pe care le poti face acasa pentru cei dragi tie. In plus vezi reteta de pandispan, care poate sa fie blatul perfect.
- Tort de ciocolata cu … sfecla
- Tort de ciocolata cu bere neagra – o minune de prajitura
- Tort spumos
- Tort cu mousse de visine
- Tort cu ananas si capsune
- Tort de citrice cu ciocolată – grepefrut delicios și răcoritor
- Torturi delicioase de servit la cafea
- Torturi cu fructe
- Pandispanul, un dulce perfect (povesti din bucatarie)
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Reguli pe care ar trebui să le respecți după masă

Next:
Bors de urzici. Bunatati de primavara
You may also like
-
03 Nov
Cum se face cea mai buna omleta si cateva sfaturi de la marii bucatari
CulinarOmleta este o mancare simpla, gustoasa, bune la orice ora din zi si din noapte, ...
-
18 Jan
Brânza și vinul: un cuplu de bun gust
CulinarCa o frumoasă pereche de îndrăgostiți, brânza și vinul merg împreună numai dacă au o ...
-
26 Oct
De ce se taie crema de prăjituri și cum o poți repara în mai puțin de 1 minut
CulinarIndiferent de câtă experiență ai în prepararea celor mai gustoase prăjituri, oricui i se poate ...
-
09 Oct
Supe exotice, pentru zile ploioase de toamnă
CulinarSupa și toamna merg perfect împreună. Intrată în categoria comfort-food, supa este un aliment complex: ...