Momentele speciale ale primăverii vor prinde aromă festivă cu ajutorul acestor deserturi cu look îmbietor și gust divin.
Prepară-le cu drag, pentru cei dragi!
Ingrediente:
Blat: 4 ouă 120 g făină ½ plic praf de copt 30 ml apă rece 100 g zahăr. Cremă: 3 ouă 100 g zahăr 150 ml lapte esență de vanilie 10 g gelatină 500 g frișcă 200 g căpșune proaspete 200 g ananas din compot. Sirop: 1 lingură miere 100 ml apă rece ½ linguriță coajă rasă de lămâie 1 ciocolată topită la bain marie.
Decor: frișcă vișine din compot căpșune, frunze de mentă.
1. Albușurile se bat spumă cu zahărul și apa rece. Într-un alt castron, se amestecă gălbenușurile cu sare, apoi se încorporează în albușurile spumă. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Compoziția se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se coace 20 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se taie în două. 2. Într-o cratiță se amestecă gelatina înmuiată în lapte rece, zahărul și ouăle. Compoziția se încinge la bain-marie, amestecând ușor. După ce crema s-a îngroșat, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Ananasul se taie cubulețe mici, iar căpșunile felii. După ce se răcește crema, se încorporează frișca bătută și vanilia, apoi bucățile de fructe. 3. Primul blat se însiropează bine, apoi se adaugă crema cu fructe. Se acoperă cu al doilea blat, stropit cu sirop. Pereții laterali ai tortului se acoperă cu puțină cremă, apoi acesta se ornează cu căpșune și frunzulițe de mentă.
Credit foto: © pumpuija / Fotolia
Comments

Previous:
Gulie caramel cu file de porc delicios și aromat

Next:
7 dezastre culinare evitate in ultimul moment
You may also like
-
01 Mar
Tarta cu vanilie si fructe de padure. Un fel de martisor!
CulinarTarta cu vanilie si fructe de padure esteun deliciu simplu, usor de preparat care tine ...
-
30 Sep
Crème Caramel
CulinarIngrediente pt. 6 porții: •1 păstaie mare de vanilie •250 ml lapte •250 g frișcă ...
-
19 Jun
Tort de ciocolata cu …. sfecla
CulinarReteta de mai jos te poate convinge ca nu exista o granita strict delimitata intre ...
-
10 Jul
Savoarea cărnii tocate
CulinarChifteluţe în sos picant – variantă light Ingrediente (4 porții): •3 felii pâine toast •6 ...