TOP 6 cele mai utilizate piese de mobilier din casa ta. În ce trebuie să investești de fapt

01 August of 2016

Piesele de mobilier care sunt folosite mult mai mult decât altele sunt și cele care trebuie alese cu multă atenție.

Atunci când vrei să redecorezi locuința, shoppingul poate fi epuizant și uneori nu știi de unde să începi. Ai la dispoziție sute de oferte, designerii te îndeamnă să cumperi tot felul de lucruri, iar alegerile sunt, de cele mai multe ori, foarte dificile.

Unele piese de mobilier sunt, însă, mai importante decât altele, iar motivul este simplu: sunt mult mai folosite decât celelalte. Iată care sunt cele mai utilizate elemente de mobilier din casa ta și care sunt cele în care trebuie să investești cel mai mult:

Canapeaua din living

Canapeaua din living poate fi folosită pentru o mulțime de scopuri. Acolo te relaxezi după o zi de muncă, pe ea se așază musafirii atunci când te vizitează seara sau în weekend și tot acolo poți invita să doarmă un prieten care stă la tine timp de câteva zile. Suntem siguri că nu trece nici o zi fără să petreci pe canapea cel puțin o jumătate de oră. Acestea sunt motivele pentru care canapeaua ideală trebuie să aibă două mari calități: să fie foarte rezistentă și să fie, în același timp, și foarte confortabilă. În plus, dacă alegi o canapea sau un colțar cu un design fascinant, precum sunt cele de aici, ai toate șansele să-ți transformi livingul într-o încăpere modernă, care să reflecte personalitatea ta.

Patul din dormitor

Patul din dormitor este cel mai utilizat element de mobilier din casa ta, iar criteriile după care trebuie să-l alegi sunt aceleași ca în cazul canapelei: patul trebuie să fie rezistent și foarte confortabil. Confortul se obține, însă, prin cumpărarea unei saltele ortopedice, care are grijă de spatele tău și cu ajutorul căreia te vei trezi în fiecare dimineață foarte bine dispusă și relaxată.

Biroul

Dacă lucrezi la biroul de acasă, acesta trebuie să fie rezistent, iar utilitatea trebuie să primeze. Ai nevoie de spații de depozitare, de sertare și de un design prietenos cu cel care îl folosește timp de câteva ore pe zi.

Scaunul de birou

Scaunul de birou este mai important decât biroul, în special pentru sănătatea ta. Dacă lucrezi multe ore pe zi la birou, un scaun confortabil și ergonomic este esențial pentru a evita durerile de spate, dar și pentru productivitatea muncii.

Măsuța de cafea

În mod normal, măsuța de cafea trebuie să aibă un design atrăgător, deoarece reprezintă, alături de canapea, elementul cheie al designului interior din livingul tău. Cu toate acestea, alege un model rezistent, mai ales dacă ești o fire deschisă și inviți deseori la tine prietenii apropiați pentru a petrece împreună o seară sau un weekend întreg. Nu știi niciodată când poate avea loc un mic incident, iar rezistența măsuței de cafea este foarte importantă.

Mobila de grădină

Mobila de grădină este expusă deseori intemperiilor, iar ploile de vară și mai ales cele din timpul toamnei o pot deteriora rapid. Acestea este și motivul pentru care elementele de mobilier pentru grădina ta trebuie să fie fabricate special pentru a fi folosite în afara casei. Trebuie să fie rezistente, iar cele din lemn sunt tratate cu substanțe speciale pentru a nu fi afectate de umezeală sau de diferențele mari de temperatură dintre noapte și zi.

Foto: shutterstock.com/Iriana Shiyan

Comments

comments

Previous:

Adio, insecte!

Next:

4 secrete pe care trebuie să le știi pentru a face casa lună în doar 10 minute

You may also like

Post a new comment