Top 5 culori pentru canapele și colțare

25 December of 2018

Canapeaua sau colțarul din living reprezintă una dintre cele mai mari investiții pe care le faci în mobilierul casei tale, așa că nu trebuie să ignori niciunul dintre aspectele esențiale ale alegerii. Însă, după ce-ai verificat rezistența cadrului (trebuie să fie din lemn de nuc, fag sau alte esențe tari), după ce te-ai hotărât asupra dimensiunii potrivite și după ce ai verificat să aibă funcționalitățile necesare (posibilitate de extensie sau spațiu de depozitare), vine momentul să alegi culoarea canapelei.

Te poți lăsa purtată de instinct când optezi pentru o nuanță sau alta, însă dacă ești nehotărâtă, îți recomandăm să te inspiri din sugestiile de mai jos:

Bej

O canapea bej, deși nu pare să aibă prea mult potențial, îți permite să faci o mulțime de combinații cromatice. Culoarea neutră, care se regăsește în diverse nuanțe mai calde sau mai reci, de la nisipiu până la bej rozaliu, se integrează ușor orice decor. Față de o altă culoare neutră, albul, are avantajul că nu se murdărește la fel de repede, însă dacă alegi o canapea sau un colțar bej, trebuie să fii pregătită să creezi puțin contrast în încăpere, pentru a evita aspectul monoton. Maroul, auriul, turcoazul, albastrul sau rozul sunt câteva exemple de culori alături de care canapeaua bej va arăta foarte elegant.

Gri

Asemenea bejului, griul are avantajul că nu se murdărește ușor, ceea ce reprezintă un aspect esențial pentru o canapea de familie, folosită zilnic. În colecția de canapele de la Vivre.ro vei vedea că există modele în foarte multe nuanțe diferite de gri, de la gri luminos și gri argintiu, la gri cenușă și gri albăstrui. Culoarea nu este deloc plictisitoare, ba din contră, în ultimii ani a devenit preferata designerilor de interior din toată lumea. Canapeaua gri se potrivește atât într-un decor compus din mai multe nuanțe de gri sau alte culori neutre, cât și alături de culori de accent, precum verde, galben, bleu și roz.

Albastru

Culoarea albastru îmbină avantajele nuanțelor neutre (bleumarin este, de altfel, considerată o nuanță neutră) cu cele ale culorilor pline, în sensul că se potrivește ușor într-o diversitate de stiluri și combinații cromatice, îmbogățind decorul mai mult decât o pot face bejurile și griurile. O canapea albastră va completa cu stil un living amenajat în nuanțe de alb, cafeniu, maro, galben și, bineînțeles, alte nuanțe de albastru.

Maro

Sofalele și colțarele maro sunt foarte populare, mai ales că și în cazul acesta varietatea nuanțelor oferă o mulțime de opțiuni. Fie că optezi pentru o canapea cafeniu deschis sau una ciocolatie, cu tapițeria din piele, din lână sau din poliester, vei completa decorul camerei de zi cu o notă de naturalețe și căldură. În plus, este o culoare rezistentă, ideală pentru familiile cu copii sau cu animale de companie.

Roșu

Este, într-adevăr, o alegere îndrăzneață, dar cu un impact extraordinar într-un decor contemporan, bazat pe linii simple și culori neutre. În funcție de preferințe, poți alege o canapea roșu aprins sau una de culoarea vinului, care se murdărește mai greu, și o poți integra fie într-un spațiu minimalist gri, bej, alb sau negru, fie într-un decor eclectic, alături de nuanțe de albastru, galben sau chiar verde.

Sugestiile de mai sus te pot ajuta să-ți creezi o imagine mai clară asupra decorului pe care ți-l dorești în camera ta de zi, chiar dacă, în final, decizia ta ar trebui să țină cont atât de preferințele tale, cât și de cromatica celorlalte obiecte de mobilier din încăpere. Culorile bej, gri, albastru, maro și roșu au, însă, avantajul că sunt foarte ușor de armonizat în diverse amenajări, așa că reprezintă cele mai potrivite alegeri în cazul în care obișnuiești să te muți des sau îți place să renovezi livingul o dată la doi-trei ani.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: vivre.ro

Comments

comments

mobila pentru spatiu mic

Previous:

5 obiecte de mobilier care îți eficientizează spațiul din locuință

Next:

Iubești mobila din lemn masiv de culoare albă? Iată 3 idei chic de amenajare a casei

You may also like

Post a new comment