Top 5 cele mai bune sfaturi de carieră pentru tineri

14 August of 2020

Cariera este un aspect extrem de important al vieții de adult, care pornește ca o călătorie. Inițial plin de entuziasm, drumul profesional al multora se împotmolește pe parcurs, din pricina ezitărilor, dar și a alegerii neinspirate a domeniului de activitate. 

Într-un univers ideal, în apropierea vârstei majoratului, toți tinerii ar primi sfaturi de carieră de la cei mai competenți, fie ei profesori, părinți sau prieteni care au gustat deja din experiența primului job. Ar trebui să te consideri norocos, pentru că din acest material vei primi cele mai bune cinci îndrumări, pentru a ști cum să alegi cel mai bine un job care ți se potrivește. Iată care sunt acestea:

Investește în tine

Înainte de toate, gândește-te la tine. Folosește orice resursă ai la îndemână pentru a învăța cât mai multe. Atunci când vorbim de o meserie pe care te pregătești să o practici, investește cât mai mult în tine. Participarea la cursuri, studierea pe cont propriu sau simpla prezență într-un program de internship în cadrul unei companii în care visezi să poți lucra la un moment dat te vor ajuta pe viitor să tinzi către cea mai bună poziție a celor din breasla ta. Fiecare carte din domeniul care te interesează care va trece prin mâinile tale va reprezenta o piatră la temelia carierei tale. La fel și fiecare curs pe care îl finalizezi, așa că nu refuza nicio oportunitate.

Fă totul cu pasiune

Îți amintești replicile care spuneau că dacă vei face ceea ce iubești cu adevărat nu va trebui să mai muncești o zi din viața ta? Acesta este un adevăr de necontestat pe care îl vezi în cazul oamenilor care se întorc cu zâmbetul pe buze de la locul de muncă, indiferent de timpul pe care l-au petrecut acolo. Sunt aceiași oameni care se trezesc la prima oră a dimineții și își mențin energia ridicată pe tot parcursul zilei. Știi de ce? Pentru că fac exact ceea ce le place. Pasiunea adusă la un loc de muncă nu are cum să existe dacă nu iubești, cu adevărat, jobul pe care îl ai. 

Angajează-te imediat după liceu

Toate joburile bine plătite cer o anumită experiență pe care tu nu o vei avea la finalul anilor de studiu decât dacă începi să lucrezi imediat ce vei fi admis la facultate. Un CV fără experiență de muncă nu va fi privit la fel de bine ca unul în care există trecut numele a măcar un angajator. Nu rata nicio ofertă care se regăsește în profilul pe care ai vrea să îl urmezi, chiar dacă salariul nu este cel pe care ți-l dorești pe termen lung. Orice început e mai greu și e nevoie de puțin curaj, însă odată pornit pe drumul ales de tine, vei fi mereu cu un pas înaintea celorlalți, având deja trei ani de experiență în spate.

Alege-ți un mentor

Fie că apreciezi mult un profesor, un manager sau chiar o persoană publică, alege-ți un mentor încă de la începutul carierei și calcă-i pe urme, acolo unde este posibil. Nu mulți ajung oameni de succes, iar pentru asta e nevoie de o rețetă clară. Află care este secretul aplicat de cel pe care îl apreciezi pentru a atinge și tu punctul culminant al carierei cât mai repede. 

Asumă-ți riscuri

Îți spuneam la începutul acestui material că cei care nu își asumă riscuri nu pot evolua. E valabil, desigur, în situația în care ai decis să devii antreprenor și să investești tot timpul tău pentru a-ți crește afacerea. Ieșirea din zona de confort îți va aduce mereu rezultate extraordinare, cel mai mic dintre acestea fiind noi experiențe din care nu ai decât de învățat.

Acestea sunt cele mai bune sfaturi de care poți ține cont la început de drum în carieră. Îți dorim mult succes!

 

Sursă: Digital Workfore

Sursă foto: piqsels.com

Comments

comments

masajul pe scalp, femeie cu parul lung si negru, masaj scalp

Previous:

Automasajul pentru scalp, o strategie eficientă antistres

malul marii, ochelari de soare pe nisip, nisip, vacanta relaxanta

Next:

Vacanță relaxantă. Ce înseamnă asta cu adevărat și câteva sfaturi bune

You may also like

Post a new comment