Top 12 lucruri ciudate despre animale

31 October of 2018

Curiozitățile din lumea animalelor par întotdeauna precum un sac fără fund. Cu cât cercetăm mai mult, cu atât aflăm mai multe.

Cobrele nu aud muzica, așa că toate spectacolele din India în care un vrăjitor cântă la pungi e o minciună. Ele se mișcă în apărare, deoarece văd bățul ca pe o amenințare și „îl urmăresc“ în funcție de cum îl mișcă instrumentistul.

Veverițele plantează mii și mii de copaci în fiecare an. Cum au memoria scurtă, uită în general unde ascund ghindele.

Meduzele, care populează oceanele lumii de peste 500 de milioane de ani, sunt o curiozitate chiar și pentru oamenii de știință. Nu de mult, ei au descoperit că ele au 24 de ochi, de patru feluri, dintre care unul similar cu al vertebratelor ca structură. Chiar și așa, vederea lor este foarte slabă.

Meduza Turritopsis nutricula este cunoscută ca fiind singura vietate nemuritoare.

Cârtița cu nasul stea este animalul care mănâncă cel mai repede din lume. E capabilă să devoreze un cuib de viermi în 200 de milisecunde! Pentru asta, își folosește cele 22 de tentacule roz din jurul nasului.

Fluturii gustă cu…picioarele.

Femela hipopotam poate mânca mai multă mâncare în raport cu mărimea corpului său decât orice alt animal. Asta, deoarece stomacul său reprezintă un sfert din greutatea sa totală!

Perechile de vidre de apă obișnuiesc să se țină de gheruțe când dorm pe apă. Așa, nu se vor despărți din cauza undelor și curenților.

Există câteva specii de furnici care își iau sclavi. Atacând cuiburile altor furnici, le fură ouăle și puii. Întoarse acasă, îi vor crește ca pe niște sclavi, adică noii membri vor fi forțați să facă muncile cele mai grele: să sape, să care materiale sau alimente și să meargă în recunoaștere.

Cercetătorii au tras concluzia că pisicile miaună nu ca să comunice între ele, ci să atragă atenția. În special a oamenilor.

Femelele liliac nasc stând atârnate cu capul în jos și își prind puii în aripă.

Țestoasele pot respira prin fund. 🙂

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

mobila

Previous:

Mobilare apartament – 3 sfaturi de care sa tii cont

amenajare bucatarii

Next:

Amenajare bucătarii – Top 7 sfaturi utile pe care să le pui în aplicare

You may also like

Post a new comment