Tokio, capitala modei asiatice

18 September of 2015

De câţiva ani buni, Tokio este orașul care impune moda străzii, adoptând o combinaţie de elemente tradiţionale şi moderne.
Street Fashion-ul de la Tokio este atât de bine dezvoltat şi conturat, încât are nu mai puţin de 14 stiluri diferite, iar fiecare stil poate cuprinde şi alte diviziuni. Dacă nu te-ai gândit încă la stilul vestimentar pe care să-l abordezi în această vară, te poți inspira din trendurile japoneze prezentate mai jos:
Lolita: bogat în culori pastelate, uneori elegant, alteori copilăresc. Se aruncă în gotic, punk şi chiar clasic, fiind foarte diversificat.
Gyaru: este stilul care a luat naştere în anii 70. 
Glamourous girl style are întotdeauna ca accesorii gene şi unghii false. Culorile tari sunt preferate.
Ganguro: a devenit popular în 1990. Stilul tipic include haine în culori deschise, fuste mini, păr întins, tuş negru, brăţări, cercei, coliere bogate şi pantofi cu platformă.
Kogal: e bazat pe stilul şcolăresc cu o fustă scurtă, ciorapi până la genunchi, păr vopsit blond şi, uneori, fular asortat.
Decora: a avut un asemenea succes, încât a fost adoptat de mulți occidentali. Hainele sunt de obicei negre, asortate cu roz închis, dar culorile neon sunt şi ele acceptate. Ideea principală a stilului este să existe cât mai multe accesorii, până ce cămaşa abia se mai vede. Inclusiv ciorapii se poartă în straturi. Părul e prins simplu, iar machiajul nu e strident.
Angura Kei: este cel mai dark stil: totul negru, machiaj stident în culori închise. Comparat cu cel gotic modern, stilul e influenţat de muzica underground cu acelaşi nume.
Ca în orice oraş care se declară capitală a modei, în Tokio se organizează anual zeci de evenimente dedicate trendurilor fashion, așa încât merită să ajungi aici.

Comments

comments

Previous:

Milano, capitala modei

Next:

Dana Rogoz: “Ținuta trebuie să spună o poveste”

You may also like

Post a new comment