Îți dorești o curte amenajată într-un stil unic? Iată câteva tipuri inedite de pavaj

17 February of 2021

Îți dorești să te bucuri de zilele însorite și să-ți petreci timpul liber afară, în natură. Poți să realizezi acest lucru chiar la tine acasă, dacă amenajezi o curte interioară cu pavaj decorativ, împodobită cu plante și flori. 

Vei beneficia de un adevărat living în aer liber, cu intimitate și confort, pentru că spațiul este înconjurat de ziduri pe trei părți, așa că te poți simți în largul tău, departe de priviri indiscrete.

Alături de flori, plante agățătoare, mobilier de grădină și sisteme de iluminat pentru exterior, un element important în amenajarea unei curți interioare este pavajul. Iată câteva tipuri inedite de pavaj, care pot să transforme o curte obișnuită într-un spațiu unic, plin de culoare și personalitate:

Pavaje din beton vibropresat

Poți să obții o curte interioară modernă, cu un aspect fresh, prin utilizarea de pavaje din beton vibropresat, cu pavele într-o gamă largă de nuanțe și texturi, pentru realizarea unor modele atractive, care să creeze o atmosferă veselă, chiar jucăușă.

În acest sens este recomandat să optezi pentru pavaje cu efect 3D, care combină ingenios diferite forme geometrice și game coloristice, pentru o experiență optică spectaculoasă.

Pune-ți imaginația la contribuție și creează jocuri de linii și curbe, care să transforme o curte interioară într-un spațiu fascinant. Ca să obții un aspect unitar și plăcut combină aceste pavaje cu elemente de mobilier simple și păstrează fațada casei într-o culoare discretă, la fel și gardul, jardinierele și celelalte piese de decor.

Dacă te gândești cum să-ți amenajezi curtea interioară cu costuri mici, alege pavaje din beton, pentru că sunt rezistente la uzură, datorită materialului dens, omogen, obţinut prin vibropresare, iar aditivii de impermeabilizare le fac rezistente la ciclurile repetate de îngheţ și dezgheţ.

Pavaje din piatră compozită 

Pentru un aspect viu, colorat și texturi îndrîsnețe, alege pavaje din piatră compozită, care sunt disponibile într-o varietate largă de nuanțe și modele, sunt rezistente la temperaturi extreme și creează o atmosferă tinerească într-o curte interioară.

Prezintă avantajul că pot fi turnate în forme diverse, nu doar figuri geometrice cu linii drepte, ci chiar elemente rotunde, eliptice, neregulate, iar o pavea nu este condiționată de o singură culoare.

Poți să creezi pavaje fanteziste și să transformi o curte interioară într-un spațiu de joacă sau o mini cafenea cool, unde să te întâlnești cu prietenii.

Pavaje din marmură și travertin

Marmura este un material clasic, utilizat timp de sute de ani în toate amenajările exterioare, ca semn al eleganței și stilului aristocratic. Poți să optezi pentru pavaj din marmură într-o curte interioară spațioasă, pe care te-ai deci s-o decorezi în stil clasic, cu iederă și mobilier de fier forjat.

Vei obține un ambient sofisticat, dar trebuie să ții seama de faptul că este un material care necesită o întreținere constantă și o atenție sporită, pentru că se zgârie ușor, își schimbă culoarea în timp, din cauza ruginei și a umezelii.

Travertinul este o rocă sedimentară calcaroasă, cu un rafinament aparte datorită texturii poroase și culorilor calde (galben muștar, tonuri de maro închis până la rosu brun). Este potrivit pentru pavaje de curte interioară urbană, pentru că asigură un echilibru vizual între stilul rustic și cel minimalist.  

Pavaje verzi

Dacă vrei să amenajezi o curte interioară cu aspect mai sălbatic, care să semene un un secret garden pe care de abia l-ai descoperit, alege pavaje verzi, cu pavele care permit îmbinarea gazonului în tehnica de pavare. 

Vei utiliza pavele vibropresate de tip grilă, concepute să lase loc gazonului să crească printre rosturi și spații perforate. Obții un efect interesant, dar trebuie să ții seama de faptul ca aceste pavaje necesită o îngrijire suplimentară, pentru că suprafața trebuie să rămână umedă, ca să permită creșterea gazonului, dar nu este recomandat să fie apă în exces, așa că este nevoie și de instalații de drenaj.

Alege modelul preferat dintre aceste tipuri inedite de pavaj și creează în curtea interioară o zonă de relaxare așa cum îți dorești, pentru tine și familia ta.

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Piqsels.com

Comments

comments

De ce crește numărul femeilor care aleg să fie singure

Previous:

De ce crește numărul femeilor care aleg să fie singure

azil batrani

Next:

Facilitățile azilurilor moderne pentru bătrâni

You may also like

Post a new comment