Ținutele all black: cum spargi monotonia unui outfit negru din cap până în picioare

09 August of 2019

De la Coco Chanel încoace, negrul și-a câștigat reputația de „culoare a culorilor”. E clasic, elegant, timeless, dar poate fi în același timp senzual, misterios, pasional. Această complexitate a negrului îl detașează de toate celelalte culori „concurente”, dar în acelaşi timp îl poate face greu de abordat sau intimidant.

Negrul se poartă și nu se va demoda niciodată. Ba, mai mult, strălucește mai ales în outfiturile negre din cap până în picioare. Ceea ce nu înseamnă că e simplu sau monoton să porți negru. Adevărul e că, dacă nu dai dovadă de simț stilistic și de creativitate, e foarte ușor pentru outfiturile all black să devină plictisitoare, să te facă să arăți ștearsă sau neîngrijită. Nu și cu trucurile noastre, care îți arată cum să porți all black și să arăți desăvârșit! Iată care sunt regulile de care să ții cont!

Juxtapuneri de texturi și materiale

Da, dacă vei purta negru din cap până în picioare, în aceeași abordare, e posibil ca rezultatul final să nu fie chiar unul senzațional. Bineînțeles, această regulă e valabilă pentru orice nuanță, nu doar pentru regele culorilor. „Ce-i prea mult e prea mult”: și totuși, ce facem pentru a ieși cu bine la liman?

E simplu, ne jucăm! Atunci când mixezi mai multe piese negre, e important să faci diferența la nivelul texturilor sau al materialelor folosite. De exemplu, coordonează piese opace cu piese transparente, articole mate cu altele lucioase. Important este să eviți uniformitatea și să obții o scânteie a outfitului.

La fel poți proceda și în cazul materialelor. Nu te limita doar la bumbac sau la stofă, ci asociază piese sau adaugă accente de mătase, dantelă, catifea, blană, piele, brocart, voal, plasă, tulle, lână, orice îți face cu ochiul. Dacă între materialele folosite există și o ușoară contradicție, cu atât mai bine; așa te vei dovedi și mai stylish.

 

Decupajele și tăieturile

Iată una dintre cele mai cool modalități de a face ca o ținută all black să fie de-a dreptul incendiară. Regula se aplică mai ales când e vorba despre rochii, deși poate funcționa la fel de bine și dacă porți pantaloni și o bluză de mătase, de exemplu.

Apelează la decupaje sau la tăieturi senzuale, care să expună pielea, și ai scăpat de banalitatea potențială a unor ținute all black. Evită însă piesele care sunt prea decoltate și alege mai degrabă să te joci cu decupaje în zone vulnerabile, dar decente: pe abdomen (dar deasupra buricului), pe umeri, deasupra genunchilor dacă ai o rochie strâmtă și mulată.

Magistral funcționează și un spate gol pe o rochie neagră extrem de serioasă, din stofă sau din catifea. Efectul e unul de-a dreptul irezistibil și va atrage privirile precum un magnet. Evită însă să apelezi la acest truc dacă pielea ta de pe spate nu se află în cea mai bună formă.

Accesoriile fac diferența

Este evident că atunci când porți piese sobre în aceeași culoare, toată atenția trebuie să fie reținută de accesorii. Evită însă să mizezi pe piese în altă culoare pentru a sparge monotonia negrului: o ținută all black poate străluci și altfel.

O decizie excelentă este aceea de a apela la poșete, bijuterii, pantofi, pălării, cu texturi contrastante. Aplicațiile sunt de asemenea minunate, mai ales dacă sunt plasate în relief: o geantă cu detalii metalizate sau pantofii împodobiți cu cristale vor reuși să ridice un outfit all black banal la rang de măreție în modă.

Accesoriile statement sunt de asemenea încurajate. Apelează la plicuri glam, la pantofi cu tocuri arhitecturale, inedite, la genți cu forme creative. O pereche de stilettos împodobiţi cu pietre strălucitoare, cu catifea, cu perle sau cu orice altceva îți mai face cu ochiul sunt pur și simplu ideali pentru o ținută all black de petrecere.

La fel, gențile cu design creativ sau împodobite după modelul de mai sus reprezintă o idee fabuloasă. La Dasha descoperi astfel de bijuterii minunate într-o ținută neagră din cap până în picioare! Poșeta neagră din piele naturală cu ținte, prevăzută cu mâner și curea reglabilă și detașabilă, va străluci precum o stea în orice outfit all black.

Poseta neagra cu tinte din piele naturala Anabel / Dasha.ro

În ceea ce privește bijuteriile, mizează ori pe modele statement, artistice, masive și spectaculoase, precum un colier împodobit cu pietre negre, ori pe accente delicate, scânteietoare. Vei atrage atenția oricum!

După cum ai văzut, e mai mult decât posibil să îmbraci negru din cap până în picioare și să arăți tulburător. Ține cont de sfaturile noastre și asociază texturi și materiale diferite, joacă-te cu decupajele și tăieturile și oferă prioritate celor mai wow accesorii și bijuterii! 

 

 

 

Sursă: Digital workforce

Surse foto: pexels, unsplash, dasha.ro

Comments

comments

tinuta nunta pe plaja

Previous:

Cum să îți alegi ținuta pentru o nuntă pe plajă

genti femei

Next:

Geanta este accesoriul care te definește

You may also like

Post a new comment