Ține-ți inima sănătoasă! Câteva sfaturi de bază care te vor ajuta

16 June of 2020

Toată lumea știe că o alimentație corectă și sportul mențin inima sănătoasă. Dar ce ai mai putea să faci în plus pentru ea? Iată câteva sugestii…

Fă mișcare!

Inima este un mușchi și, la fel ca oricare alt mușchi, exercițiul fizic este ceea ce îl face puternic. Primul pas este să îți determini ritmul cardiac, apoi să găsești o activitate care să îți placă și pe care să faci pe termen lung. Activitatea fizică regulată și moderată este excelentă pentru sănătatea inimii. Nu este niciodată prea târziu să începi și să te bucuri de beneficii.

Renunță la fumat.

Renunțarea la fumat este dificilă. Dar este foarte importantă pentru sănătatea inimii și unul dintre motivele principale este că fumatul cauzează de boli de inimă.

Citeste si: 13 semne care îţi spun că ai inima bolnavă

Slăbește.

Pierderea în greutate înseamnă mai mult decât o dietă de urmat sau exerciții fizice. Este o călătorie personală de a găsi ceea ce iubești și ce funcționează pentru tine. Susținerea unei greutăți sănătoase poate reduce riscul de boli de inimă și alte probleme de sănătate. Poate fi util să îți cunoști indicele de masă corporală.

Mănâncă alimente sănătoase pentru inimă.

Somonul, de exemplu, pe lângă alte alimente, este plin de grăsimi sănătoase pentru inimă. Însă studiile recente au arătat beneficiile uimitoare ale sosului de guacamole, originar din Mesoamerica, preparat pe bază de avocado.

Rețeta modernă a sosului guacamole constă în a pisa, într-un mojar, fructul de avocado până la obținerea unei paste omogene, adăugând un cățel de usturoi, ceapă roșie, chili verde, zeamă de lămâie sau lime, sare și piper. De asemenea se poate adăuga coriandru tocat fin, miez de roșii proaspete sau pastă de roșii. Nu uita! O dietă diversă și sănătoasă te poate ajuta cu greutatea, tensiunea arterială și colesterolul.

Mănâncă mai puțină sare. 

Scăderea aportului de sare este potrivită pentru tensiunea arterială. În plus te va ajuta să-ți protejezi rinichi, vei menține potasiul și magneziul asimilat din surse naturale mai eficient. Și potasiul și magneziul fac foarte bine inimii!

Marea veste bună

Ciocolata și vinul contribuie la sănătatea inimii. Vestea proastă: numai în cantități limitate. Alcoolul și cacaoa (ingredient principal în ciocolată) sunt antioxidanți și ajută la creșterea colesterolului bun, reducerea colesterolului rău și îmbunătățirea capacității de coagulare a sângelui.

Citeste si: Inima la feminin. Ce trebuie sa stie femeile despre inima lor

Articol exclusiv online, text: Ada Oprea, sursa foto: unsplash.com

 

Comments

comments

aluninte, spate femeie cu alunite

Previous:

Alunițe și soare, o problemă delicată de care trebuie să ai grijă

mancare japoneza

Next:

Cum să îți menții greutatea chiar și în izolare

You may also like

Post a new comment