Thailanda, tinutul paradisului

17 February of 2016

Uimind prin frumusețea sa turiștii ajunși aici pentru prima oară, Thailanda este un ținut cu o istorie bogată, cu orașe cosmopolite și plaje cu ape limpezi

Thailanda își desfășoară minunatele sale ținuturi în partea centrală a Asiei de Sud-Est, învecinându-se la vest cu Myanmar, la est cu Laos și Cambodgia, iar la sud cu Malaysia. O țară diversă și bogată, cu munți împă­du­riți și văi adânci, brăzdate de râuri repezi, Thailanda este renumită pentru bucătăria fină și apetisantă și pentru strălucitoarele sale temple.

Capitala Bangkok, Orașul Îngerilor

Centrul istoric și cultural al orașului Bangkok este Insula Rattanakosin, cunoscută și sub denumirea de „vechiul oraș regal”. Aici se află Marele Palat, Muzeul Național și câteva complexuri de templuri (Wat Mahathat, Wat Suthat și Wat Phra Kaeo). Rattanakosin deține multe dintre fru­mu­sețile arhitecturale și religioase ale capitalei Thailandei.

Wat Phra Kaeo (Templul lui Buddha de Smarald) și Marele Palat din apropiere reprezintă cel mai impunător ansamblu ar­hi­tectonic al țării. Intrarea în incinta templului regal se face pe o poartă îngustă, dezvăluind privitorilor imaginea orbitoare a turlelor din aur și a pavilioanelor extravagant ornamentate.

Toate aceste construcții strălucitoare sunt păzite de o serie de statui mitologice, având rolul de a-l apăra pe magnificul Buddha din Smarald.
Chinatown este un cartier aflat la sud de Grand Palace, delimitat de râul Chao Phraya și de șoseaua Charoen Krung. Unul dintre cele mai vechi cartiere ale orașului, datând din secolul al XVIII-lea și totodată o interesantă enclavă etnică din Bangkok, Chinatown abundă în atracții exotice, zone comerciale, temple și informații culturale.

Plajele însorite ale Thailandei

Sutele de insule risipite de-a lungul coastei de sud-est a Thailandei oferă o largă paletă de activități turistice, sprijinite de o infrastructură bine pusă la punct. Turiștii se pot delecta participând la excursii de la o insulă la alta, realizând scufundări la adâncime sau la suprafață, jucând golf ori plimbându-se pe plajă. Cea mai bună perioadă pentru petrecerea unui concediu în regiune este cuprinsă între lunile noiembrie și aprilie, atunci când nu bat musonii, iar Europa înghețată nu reprezintă o destinație pentru persoanele iubitoare de soare.

Vizitate anual de aproape 3 milioane de turiști, plajele din Phuket reprezintă una dintre cele mai atractive destinații de vacanță asiatice. Plajele Rawai, Nai Harn, Karon sau Kata oferă o apă limpede și caldă, un nisip fin și soare pe aproape întreaga perioadă a anului.
Printre atracțiile din Phuket poate fi amintit Acvariul de la Centrul pentru Cercetări Marine, aflat la Cape Phanwa și care sprijină programul de repopulare cu broaște-țes­toa­se, precum și Phuket Sea Shell Museum, care posedă cele mai de preț scoici și o perlă aurie de 140 de carate, unică în lume. Nu în ultimul rând, turiștii ajunși în Phuket trebuie să viziteze și centrul turistic Patong, un amestec plin de viață și zgomotos, cu hoteluri înalte, magazine de suvenire, discoteci și 3 km de plajă cu nisip alb.

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cluj. Cluj Napoca, o poveste despre un oras frumos

Next:

Poiana Brasov, la poalele muntelui

You may also like

Post a new comment