Alimente banale pentru detoxifierea ficatului

08 July of 2016

Este bine de știut că organismul, pentru a funcționa la nivel optim, are nevoie, uneori, de o curățare generală. Deși procesul necesită ceva mai mult timp, odată ce efectele își fac simțită prezența, organismul va beneficia de acestea timp îndelungat.

Din păcate, secolul 21 este un secol la vitezei. Absolut tot ceea ce face parte din lucrurile cotidiene ne afectează în mod negativ și la nivel psihic, și fizic. Extenuarea și stresul sunt factorii-cheie în cazul unor afecțiuni deloc plăcute, iar modul de viață pe care alegem să-l urmăm ne poate crea probleme de sănătate pe termen lung. Când vine vorba de ficat, acesta poate fi numit detoxificatorul nostru natural, deoarece este responsabil cu eliminarea toxinelor din organismul uman. Prin urmare, trebuie să menținem cu strictețe anumite obiceiuri în vederea funcționării perfecte a acestuia. Un alt organ în buna funcționare a organismului este bila, care prin substanța secretată menține un proces digestiv eficient. Detoxifierea poate fi descrisă extrem de simplu: trecerea sângelui prin ficat și păstrarea nutrienților necesari organismului. Deși internetul abundă în sfaturi, care mai de care mai „utile” și mai „ca la carte”, trebuie să luați la cunoștință că doar câteva sunt plauzibile și aduc beneficii organismului.

Usturoiul și grepfrutul, alimente-minune

Cel puțin opt din 10 români au în bucătărie usturoi, fie pentru gătit, fie pentru alte întrebuințări. Cunoscut pentru efectele sale curative, acest aliment contribuie foarte mult și la curățarea ficatului. Deși multe persoane nu sunt prea încântate de mirosul puternic al acestuia, trebuie să știe că  este plin de antioxidanți și minerale, foarte necesare organismului. Făcând parte din compoziția usturoiului, arginina este un aminoacid care contribuie la curățarea vaselor de sânge și echilibrează, în același timp,  tensiunea arterială. Pe lângă toate acestea, usturoiul este foarte bogat în vitamine, precum B6 și C. Așadar, consumul de usturoi este esențial organismului, așa că ar trebui inclus mai des în mesele zilei.

Grepfrutul, de asemenea, poate fi considerat aliatul ficatului. De ce? Pentru că este bogat în vitamina C, pe care și ficatul o produce, în mod natural. Pe lângă acest lucru, grepfrutul conține o cantitate suficientă de aminoacizi, extrem de necesari ficatului pentru a produce enzime de detoxifiere.

 

AFLA MAI MULTE AICI

Comments

comments

Previous:

Flori care te vindeca

Next:

Uleiurile esentiale, antibiotice naturale

You may also like

Post a new comment