Terapia prin caldura

04 January of 2016

Căldura este benefică, iar locul unde poți face terapie prin căldură este sauna. În plus, cele care merg regulat la saună vor fi răsplătite cu un sistem imunitar puternic, o piele frumoasă și multă relaxare.

Când afară este frig, nimic nu e mai plăcut decât un răsfăț la căldurică, la saună sau la baia de aburi – o adevărată binefacere pentru trup și suflet.

Antrenament pentru inimă

În saună vasele se dilată, iar frecvența bătăilor inimii crește. Oxigenarea celulelor se îmbunătățește și inima lucrează mai eficient. Răcorirea de la final contractă vasele, iar bătăile inimii se normalizează. Această alternanță este excelentă pentru circulație: în timp diametrul vaselor se mărește și  tensiunii arterială scade.

Întărirea imunității

În arșița saunei, temperatura corpului crește cu unul sau două grade. Acest lucru este ca o febră ușoară ce atacă bacteriile și virusurile din corp – gripele și răcelile nu mai au nicio șansă. Aerul din baia de aburi umedă, cu 40-50ºC, este binefăcător pentru căile respiratorii, pentru că toxinele  sunt eliminate mai bine prin mucoasele umezite.

Adio, senzație de frig!

Curele de transpirație ne antrenează sistemul de reglare a temperaturii corpului și nu ne va mai fi frig atât de repede. Dacă suferi iarna din cauza mâinilor și picioarelor reci, vei avea numai de profitat. Când corpul se descurcă mai bine la temperaturi extreme, și circulația din mâini și picioare se îmbunătățește.

Mai rezistente la stres

După ultima vizită la saună corpul trebuie lăsat în pace, timp de 20 de minute cel puțin, pentru a echilibra diferențele de temperatură. Sauna reordonează reglajele automate ale corpului care au fost date peste cap. Acest lucru destresează pe termen lung.

Relaxarea mușchilor

Căldura relaxează mușchii și înmoaie ligamentele, de aceea merg mulți sportivi la saună după antrenament. În plus, oxigenarea sporită stimulează eliminarea acidului lactic și nu mai apare febra musculară. Sauna ameliorează și junghiurile, durerile de cap, reumatismul și artroza.

Anti-aging natural

Un tratament minunat pentru piele este baia de aburi: porii se deschid, impuritățile dispar. Între vizitele individuale poți face un peeling de față sau de corp, pentru a elimina murdăria și celulele moarte.

Când mergem la sauna?

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Tenul in perioada rece. Cele mai bune sfaturi

Next:

6 trucuri de machiaj senzationale pe care trebuie să la știi

You may also like

Post a new comment