Terapia access bars

22 January of 2018

 Terapia access bars – Ce-ai zice dacă, literalmente, cineva ar putea să-ți ia cu mâna durerea psihică? Cum ar fi dacă în urma câtorva atingeri pe suprafața creștetului te-ai elibera de toate traumele și legăturile emoționale nefericite pe care le-ai elaborat în decursul vieții?

Pare incredibil, dar este posibil, datorită terapiei access bars (numele complet este Access Consciousness Bars, adică barele prin care se accesează conștiința), elaborată în SUA în anul 1990. Fondatorul acestei terapii revoluționare este Gary Douglas. Născut și crescut în America, a fost fascinat încă din tinerețe de psihicul uman. După terminarea facultății de psihologie, a făcut carieră ca agent imobiliar. Cu timpul, a început să-l preocupe modul în care îi poate face pe oameni „să știe că știu“ și felul în care să-i ajute să facă schimbări în bine în propriile vieți. Astfel, el a elaborat un set de manevre terapeutice pe care le-a denumit generic Access Consciousness. Din 1991, învățăturile lui s-au răspândit în 173 de țări și au fost traduse în peste 30 de limbi.

Ce sunt barele 
de acces
Sunt exact ce spune numele: 32 de bare de energie care trec prin și în jurul capului și care stochează electromagnetic toate gândurile, ideile, atitudinile, deciziile și convingerile noastre. Când sunt atinse ușor cu degetele, se eliberează energiile vechi stocate în creier și corp.

Fiecare gând sau atitudine, fiecare decizie și convingere pe care o considerăm definitivă solidifică energia și ne limitează capacitatea creatoare. Scopul acestei terapiii este de a goli aceste puncte de încărcătura electromagnetică, pentru ca persoana în cauză să poată alege din nou liber, fără prejudecăți și fără piedici pe care și le pune singură.

Pentru a înțelege felul în care gândurile, atitudinile și deciziile ne determină viața, închipuie-ți cum este să vorbești cu cineva care-și susține ideea cu tărie. Este ca și cum ai încerca să treci printr-un zid. De fapt, chiar este vorba de un zid, și anume unul energetic. De fiecare dată când îți susții punctul de vedere fără a asculta și părerea altora, creezi un zid energetic. Când cineva spune „nu mai fac asta niciodată“, fluxul de energie nu va mai circula. Cu ajutorul terapiei Bars, se dizolvă 
solidificările și tensiunile energetice. 
În plus, terapia este benefică atât pentru terapeut, cât și pentru pacient, datorită schimbului de energie.

Ce se întâmplă într-o ședință de terapie

Se eliberează considerațiile, gândurile, emoțiile, judecățile și credințele 
stocate electric în creier. Eliberarea se produce când sunt atinse barele. E ca și cum ai arunca gunoiul din creier și din corp. Astfel, îți devine accesibilă energia universului și te simți împăcată, bucuroasă, ușoară și veselă.

Doctorii experți în biofeedback au relatat schimbările legate de undele cerebrale: terapia determină creierul să treacă de la undele beta la cele alfa într-o singură sesiune.

Ce se întâmplă 
după o ședință

În cel mai rău caz, te vei simți relaxată ca după o ședință de masaj. În cel mai bun caz, toată viața ți se poate schimba în bine. Dintre efecte fac parte o senzație de pace și ușurătate, scăderea reactivității la evenimente cândva supărătoare, somn mai bun.

Cine poate fi 
terapeut

Oricine. Interesează-te dacă există un formator în zona în care locuiești. Nu ai nevoie de vreo experiență precedentă ca terapeut sau medic și nici nu este nevoie să cunoști anatomie sau tipuri de masaj. Ai nevoie doar de dorința de a învăța și de a participa la lecții.

Cât durează 
o ședință

De obicei, o ședință de terapie Bars durează între 60 și 90 de minute. Terapia poate fi efectuată și asupra copiilor, bătrânilor și femeilor însărcinate, cu efecte benefice rapide. 
Multe dintre femeile însărcinate care au trecut prin acest tip de terapie au 
relatat că au avut parte de nașteri ușoare și scurte, 
putându-se evita cezariana.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Bolile de sezon, un nou stres pentru tine

Next:

Simptome comune ale infecțiilor urinare feminine

You may also like

Post a new comment