Tenul in perioada rece. Cele mai bune sfaturi

17 December of 2015

Am observat cu toții și este mai mult decât evident că în anotimpul rece tenul nostru se comportă altfel decât vara, când e cald.

Pielea noastră, tenul, chipul sunt ca o oglindă a ceea ce consumăm ca alimentație și a produselor cosmetice pe care le folosim în fiecare zi.

Și chiar dacă între timp am învățat să ne alimentăm corect și să dăm organismului toate vitaminele și mineralele necesare unui ten strălucitor chiar și pe timp de iarnă, tot se mai întâmplă să observăm că de cum vine frigul pielea noastră devine mai ternă, mai uscată și pare că își pierde treptat din elasticitate, iar dacă nu suntem atente, se mai și descuamează. Ce-i de făcut pentru o îngrijire optimă din afară?

Când pielea suferă

În primul rând trebuie să știți că orice manevră de curățare a tenului ne privează pielea de grăsimea și hidratarea pe care le conține aceasta în mod natural. Dacă tenul e sănătos, atunci el este capabil să regleze repede și singur această lipsă de strat protector. Dacă însă stratul exterior, un melanj de celule și grăsimi, nu este intact, dacă acest strat este oricum lipsit de grăsimi și apă, atunci orice contact cu apa și săpunul o usucă și mai tare. Pielea își pierde funcția de barieră naturală, iar curățarea tenului devine o provocare.

Frumusețe = sănătate

Motivele care stau la baza acestui dezechilibru al stratului protector exterior sunt, de regulă, o alimentație inadecvată, agenții de curățare agresivi, tonicele de față care conțin alcool, apa prea fierbinte sau un scrub prea frecvent. Stratul protector al tenului, care este de fapt ca un film format din apă și grăsime la suprafața pielii noastre, constând în părți minuscule de sebum, transpirație, celule moarte și microparticule, nu doar că ne protejează pielea ca microbii și bacteriile să nu se înmulțească necontrolat pe piele, dar este responsabil și cu aspectul acela elastic și neted al tenului.

Prin urmare, pentru a găsi un echilibru ideal între toți acești factori, pentru a avea parte de o curățare a tenului fără a-l agresa, e nevoie de produse blânde, care nu atacă această barieră naturală a pielii și care au un pH similar cu ea. De aceea nu folosiți săpunuri sau loțiuni care au un pH mai mare de 5,5. Pentru demacheiere se recomandă întotdeauna o loțiune sau un lapte demachiant care conține nutrienți și grăsimi suficiente pentru a echilibra lipsa de sebum a pielii uscate și pentru a îmbunătăți astfel funcția de barieră a stratului protector.

Desigur, nu se exagerează nici cu demachiantele, se folosesc cu atenție și se clătesc din abundență. Dacă folosiți loțiune tonică, optați pentru una fără alcool, căci acesta este un factor iritant pentru piele. După fiecare curățare a tenului se impune aplicarea unui strat de cremă hrănitor.

Articol exclusiv online
Text: Echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ingrijirea picioarelor iarna

Next:

Terapia prin caldura

You may also like

Post a new comment