Tenul curat, fără mască

27 June of 2018

Ne place să arătăm cât mai bine și, ca atare, acordăm o mare importanță tenului. 
Un rol foarte important în felul cum arătăm zi de zi îl are, pe lângă ritualul de îngrijire, modul în care aplicăm fondul de ten. Trebuie să recunoaștem că niciunei femei nu-i place să aibă fața pătată sau cu dungi din cauza aplicării greșite a fondului de ten.

1. Demachierea

Chiar dacă și seara am făcut același lucru, peste noapte pe piele se acumulează praf care trebuie îndepărtat. După aplicarea loțiunii hidratante, urmează fondul de ten.

2. Secretul tău – primerul

După ce ai așteptat câteva minute, până când crema a intrat în piele, este momentul să apelezi la baza pentru machiaj. Primerul ajută 
make-upul să reziste mai mult timp 
și să nu apară zone lucioase. În plus, dacă ești obosită și acest lucru a lăsat urme, primerul mătuiește pielea și micșorează porii.

3. Alege fondul de ten 
în funcție de tipul tău de piele

Ai tenul uscat? Atunci, caută un produs hidratant, mai gras, pe bază de ulei. Dacă ai tenul mixt, apelează la un produs fluid, în timp ce unui ten gras îi sunt recomandate produsele care au un grad mare de acoperire, care absorb sebumul. Înainte de a te decide asupra unei nuanțe, este de dorit să încerci mai multe: vara mergi pe un ton mai închis, iar în sezonul rece este de 
preferat să cauți acea culoare care imită nuanța pielii tale. Încearcă mai întâi pe mână și, dacă nu ești sigură, ia o mostră de fond de ten și testeaz-o acasă. Se întâmplă ca, din cauza luminii, rezultatul să ți se pară diferit. Dacă vrei să pari mai bronzată, nu uita că se vor vedea diferențe între ten, gât și mâini. Așa că mai bine renunță iarna la acest obicei.

4. Aplicarea

Există multe metode de a aplica fondul de ten: cu degetele, cu burețel sau cu pensula. Marea majoritate a make-up artiștilor recomandă să ne folosim 
degetele, pentru că astfel simțim cât trebuie insistat pe o anumită zonă. Pune o cantitate mică și tapotează și masează bine, până cănd intră suficient în piele. Nu ocoli zona gâtului, urechile și decolteul, pentru a nu stârni râsetele celor din jur. Dacă simți nevoia unei acoperiri mai bune, folosește un burete special. Ai pistrui sau cearcăne vizibile? Atunci, folosește mai întâi creionul corector pentru a le acoperi și abia după aceea treci la pasul următor: fondul de ten. La final, nu uita de pudră, care are rol de fixare. Cu o perie specială, întinde-o în cantități egale pe ten.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Firul gros cu cheltuială se ține

Next:

Secrete de frumusețe din țările reci

You may also like

Post a new comment