Tenorul Mario Frangoulis: „Actoria a fost prima mea pasiune!”

19 April of 2019

Din Africa, până în Grecia, Marea Britanie și S.U.A. nu există loc pe care muzica lui Mario Frangoulis să nu-l fi cutreierat și să nu-l fi impresionat cu talentul și muzica lui. Am aflat de la acesta cine au fost cei care l-au ajutat în călătoria sa muzicală, cât de mult a fost noroc, cât talent, cât muncă. Tenorul a declarat despre Angela Gheorghiu: „Ea este una dintre motivele pentru care mi-am dorit să ajung în România.”

Te afli pentru prima oară în România. Ne dorim să te cunoaștem mai bine. Ne poți povesti, pe scurt, istoria ta muzicală?

Cumva muzica a fost omniprezentă in viața mea de când mă știu. De la 6 până la 18 ani am urmat cursuri de vioară. Eram pasionat de mic de operă, mare mea dragoste a fost Maria Callas. Cu toate acestea, când a venit momentul să-mi aleg un drum, m-am îndreptat către teatru, am urmat cursurile Școlii Guildhall din Londra. Actoria era pasiunea mea numărul 1 în acel moment. Pe parcursul ultimului an de studiu am jucat în mai multe musicaluri, printre care „Orlando” și „Les Miserables”, cea din urmă fiind lansarea mea oficială pe scenă. Deși nu studiasem până atunci muzica clasică, în 1989 am obținut Bursa Școlară pentru Operă „Maria Callas”. Apoi a urmat o perioadă minunată în care am plecat să studiez în Italia alături de tenorul Alfredo Kraus. Doi ani mai târziu, mentorul meu Marilyn Horne m-a luat sub aripa ei în Statele Unite ale Americii unde mi-am continuat studiile de operă. De aici, totul este poveste.

Dacă te-ai putea întoarce în timp, ce i-ai transmite tânărului Mario Frangoulis?
Cred că i-aș transmite să lucreze din greu, să nu renunțe la visele sale și să profite de fiecare oportunitate!

Știu că este o întrebare grea pentru artiști, însă trebuie să întreb. Care este melodia ta preferată din toate timpurile?
N-aș putea alege una singură, sunt mai multe. Una dintre ele ar fi „Vincero, perdero!”, de pe albumul „Sometimes I dream”. Piesa vorbește despre credință și speranță, are o mare însemnătate pentru mine. Practic, îmi povestesc prin ea întreaga viață. O altă melodie ar fi „Imagine” de la John Lennon. Sunt ambasador al Păcii Mondiale, iar pentru mine acest cântec este despre o lume mai bună. În România, mi s-a oferit șansa de a-i ajuta pe cei de la HOSPICE Casa Speranței și nu am ezitat (o mică parte din încasările de bilete se duce către ei). Ca artiști, cred că dacă ni s-a oferit această șansă de a fi pe scenă, de a fi recunoscuți la un nivel mare, nu trebuie să uităm că suntem în primul rând oameni. Prin această putere și vizibilitate, ar trebui să contribuim la propagarea acțiunilor umanitare.

Ai fost comparat cu Bocelli, ai împărțit scena cu artiști precum Sarah Brightman, Placido Domingo, Montserrat Caballe, José Carreras, Lara Fabian și alți giganți ai muzicii . Ce înseamnă succesul pentru tine? A fost noroc, talent sau multă muncă?
Toate aceste experiențe au fost și sunt niște binecuvântări pentru mine. Fiecare moment a fost special și plin de emoții. Dacă ar fi să aleg dintre cele trei, aș spune multă muncă. Talentul este acolo de la început, însă doar prin muncă poți ajunge acolo unde îți dorești. Norocul vine mai târziu, cel puțin așa a fost în cazul meu.

Pe 20 aprilie vei cânta pentru prima oară în România, la Sala Paltului, alături de Cellia Costea. Însă nu va fi pentru prima oară când te vei afla pe scenă alături de o soprană româncă, ai cântat alături de Angela Gheorghiu. Ce ne poți spune despre această experiență?
Am învățat multe de la Angela Gheorghiu, sunt foarte norocos că o cunosc. Pe lângă faptul că este o soprană de excepție recunoscută de întreg mapamondul, este și un om minunat cu o naturalețe specifică românilor. Ea este una dintre motivele pentru care mi-am dorit să ajung aici, în țara voastră.

Pe 20 aprilie, tenorul Mario Frangoulis cântă pentru prima dată în România la Sala Palatului alături de Orchestra Simfonică București sub bagheta dirijorului grec Stathis Soulis. Invitată specială: soprana Cellia Costea. Un artist care se bucură de succes pe întreg mapamondul, cu 19 albume în palmares și peste 7 milioane de copii vândute în întreaga lume, Mario Frangoulis combină clasicul cu contemporanul, amestecând cu ușurință opera cu pop, rock, folk, soul sau world music.

A împărțit scena cu monștri sacri precum Sarah Brightman, Placido Domingo, Montserrat Caballe, José Carreras, Liu Huan, Lara Fabian, Klaus Meine sau Angela Gheorghiu și a cântat cu cele mai bune orchestre ale lumii, de la Boston Pops la Chicago Symphony, Filarmonica din Tokyo, Opera Novaya din Moscova, Royal Simphony Orchestra sau Orchestra Filarmonică din Londra. Programul concertului de la București este alcătuit din lucrări ale unor mari compozitori, cât și din binecunoscutele sale interpretări clasice crossover.

Comments

comments

filme tiff 2019

Previous:

Filme premiate și succese de casă la TIFF 2019

Next:

Abonează-te la Grădina mea de vis și primești 50% reducere la Special Practic Idei!

You may also like

Post a new comment