Nu stiu cum suna titlul, dar telina fiarta si prajita este fabuloasa. Se face simplu, este foarte gistoasa si extrem de sanatoasa.
Prepararea este foarte simpla. Curata de coaja telina potrivita ca marima. Cea cat pumnul este perfecta. Se fierba telina intreaga in apa cu sare. Cand e patrunsa si fiarta se scoate si se lasa la racit si la scurs. Se taie pe lung si apoi in felii groase un un centimetru.
Intr-o tigaie se pune o bucata de unt la topit. Se adauga ulei. Feliile de telina se rumenesc cateva minute pe fiecare parte.
Se servesc cu sos de unt (unt topit amestecat cu putin lapte, sare si piepr, suc de lamaie si patrunjel tocat marunt).
Telina fiarta si prajita este foarte buna simpla, dar este o garnitura excelenta pentru carne sau peste.
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
04 Jan
Ingrediente de baza pentru retete rapide
CulinarMâncarea făcută în casă este cea mai bună alegere, iar o colecție de rețete rapide ...
-
15 Jan
Salata de morcovi
CulinarSalata de morcovi este ideala in aceasta perioada a anului, morcovul crud sau fiert fiind ...
-
09 Apr
Peștele de Alaska: aliment-supliment pentru creșterea imunității
CulinarIndiferent de tipul de amenințare cu care se confruntă organismul nostru, este bine să nu ...
-
26 Oct
Castraveţi pentru iarnă. Patru rețete perfecte!
CulinarBunica spunea: “Dacă știi ce pui în borcane, știi ce mănânci”. Acesta poate să fie ...