Tehnici din Orient sau arta de vindecare japoneză Jin Shin Jyutsu

05 July of 2017

Arta de vindecare japoneză Jin Shin Jyutsu te ajută să te menții în formă fără efort.

Combate oboseala
Când ne concentrăm asupra unui lucru, deseori ne încordăm umerii și partea de sus a toracelui. O mudră (degetul mare atinge unghia degetului inelar) lărgește toracele și relaxează partea de sus a spatelui, astfel încât plămânii și inima să aibă mai mult loc. Menține contactul degetelor până când simți cum te relaxezi. Deseori este vorba doar de câteva minute. Energiile care se deplasează în sus, spre cap, și în jos de la cap au acum cale liberă și nu vei mai obosi la fel de repede.

O formă de presopunctură care îți îmbunătățește condiția fizică.

Mereu ne propunem o mulțime de lucruri pe care nu reușim să le ducem la bun sfârșit. Renunțăm mult prea repede la ele și ne găsim mereu scuze legate de cele mai multe ori de lipsa timpului. Nu avem când să facem mișcare, să ne relaxăm, să petrecem mai mult timp cu cei dragi și câte și mai câte… Iar mișcarea este una dintre problemele cele mai apăsătoare odată cu trecerea timpului. Ei bine, avem o soluție care te va ajuta să fii în formă fără prea mare efort: metoda de vindecare orientală Jin Shin Jyutsu, care oferă o variantă de relaxare la îndemâna oricui.

Această tehnică pleacă de la ideea că suntem înconjurați de un câmp energetic nesfârșit, care poate fi accesat prin fluxul central din mijlocul corpului. Acolo se varsă toate căile energetice și se alimentează cu energie vitală proaspătă. După aceea energia nouă curge în corp și construiește, curăță și înnoiește celulele. Acestor căi energetice le corespund cele 12 fluxuri ale organelor, de pildă, fluxul plamânului sau fluxul vezicii.

Fluxul stomacului, de exemplu, începe la nivelul feței și se termină pe laba piciorului. El ne ajută nu doar să digerăm la diferite niveluri mâncarea și băutura, ci reglează activitatea neuropsihică. Dacă energia se blochează în corp, poate lua naștere o presiune care slăbește organismul; de exemplu, se umflă picioarele. Toate aceste blocaje se pot rezolva prin atingerile potrivite.

Jin Shin Jyutsu nu ameliorează doar durerile și încordările, ci rezolvă și grijile și probleme de ordin psihic care te apasă. Multe dintre aceste atingeri simple stimulează tonusul muscular, ard grăsimile și optimizează metabolismul.

Forță în picioare

Dacă prin țesuturi energia curge mai ușor, nu la fel se întâmplă în cazul oaselor. De exemplu, la osul pubian sau în zona lombară se pot forma blocaje. Picioarele obosesc și devin mai sensibile la factori externi. Ține o palmă timp de 5 minute pe osul pubian și cealaltă pe zona lombară. Când picioarele încep să te furnice, iar partea de jos a spatelui se încălzește, înseamnă că a început regenerarea corpului.

„Jogging pentru omul leneș“

Câmpurile energetice de sub fese poartă numele de „joggingul omului leneș”. O mână sau un picior așezate sub fese regenerează fibrele musculare și restabilesc tonusul. Spatele este întărit și corpul se încarcă cu energie proaspătă. 20 de minute de exerciții înlocuiesc cu succes o jumătate de oră de jogging.

Întărirea spatelui

Fluxul energetic pătrunde, prin cele șase căi ale sale, din zona spatelui, unde se formează musculatura. Dacă pui o mână pe ceafă și una sub fese sau pe partea de jos a spatelui vei însufleți aceste căi energetice în tot corpul. Asta întărește spatele și toți mușchii. În câteva minute vei obține același efect ca la exercițiile pentru bazin. În plus, acest flux vindecă durerile de cap, ajută memoria, vezica și inima.

Citeste si:

 

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Învață să recunoști depresia

Next:

Presbiopia: când ochiul îmbătrânește

You may also like

Post a new comment