Tatii si problemele lor “existentiale”

24 September of 2015

Chiar dacă articolul de față te va face să zâmbești încă de la titlu, să știi că tot ceea ce urmează să afli este foarte adevărat, ba mai mult, informațiile au fost testate pe pielea mea.

1. Pe cine iubești mai mult? Mama îmi povestea, înainte ca eu să nasc, că tata a zăpăcit-o cu întrebări după ce mi-a dat viață. “Dar pe cine iubești mai mult? pe mine sau pe Ada? / Te rog să-mi explici cum faci diferențele de iubire!” etc. Noi două râdeam de ne prăpădeam, dar tata zicea că el nu-și mai aduce aminte de asta, insinuând chiar neadevărul. Culmea este că după ce am născut, soțul meu, care nu asistase la discuție, îmi punea fix aceleași întrebări.

2. Voi mai putea face dragoste cu soția mea? Adică după ce naște…Poate locul cu pricina s-a modificat atât de tare din cauza sarcinii încât nu se va mai putea face nimic. E bine, răspunsul la această dilemă este DA. Trebuie doar să ai puțină răbdare și să fii un gentleman.

3. Sper că nu rămâne atât de grasă! Subtil și nu prea, soțul meu m-a întrebat dacă m-am gândit cum să fac ca să scap de cele 30 de kilograme acumulate în sarcină. Până la urmă el se însurase cu o fată suplă care-i plăcea atât de tare! Încerca cumva să-mi explice că eu sunt singura vinovată pentru schimbarea mea de siluetă? Hmm!

4. Trebuie să asist la naștere? Doar ca să mă amuz, deși nici prin cap nu-mi trecea, i-am zis că da și că mai mult trebuie să și filmeze ca să avem ce să-i arătăm copilului când va împlini 18 ani! A transpirat instantaneu iar culoarea pielii devenise pământie. Toți viitorii tătici se tem de momentul nașterii, se tem că vor leșina sau că nu vor face față situației. Poate de aceea în multe maternități sunt afișe cu “tata nu are voie în sala de nașteri!” După ce copilul meu s-a născut, soțul mi-a mărturisit că el nu ar fi putut trece prin așa ceva în locul meu și că sunt o eroină.

5. Legat de problema de mai sus, apare alta: dacă ea moare și mă lasă cu copilul, ce fac atunci? Este dovedit statistic că moartea mamei apare în foarte puține cazuri având în vedere evoluția medicinii moderne. Dar totuși, această angoasă este oarecum justificată și de înțeles.

6. Trebuie să facem un C.A.R. Aproape orice bărbat responsabil se va gândi că nu face față cu cheltuielile de când a apărut în casă micul orăcăitor. Totul va intra pe un făgaș normal când veți face un plan financiar lunar. Și, da, poate nu veți mai avea bani de concedii scumpe, dar merită să ai un copil!

7. El ca tată nu se va ridica la așteptările copilului sau ale mamei. Nimeni nu s-a născut învățat! Atâta timp cât el își dă silința, cât vrea să facă treabă, nu are cum să fie sub așteptări. Obișnuința de a fi tată dar și dragostea pentru bebe vor veni treptat.

8. Apariția copilului îl va lega definitiv de soția lui. În primul rând chestia asta e doar în telenovele și în al doilea rând, dacă ne gândim logic, apariția unui pici ar trebuie să sedimenteze și mai tare legătura dintre el și ea, ar trebui să se iubească și mai mult. Căci altfel de ce să faci un copil? (A.O)

Comments

comments

Previous:

Cum e să fii mamă singură. De la excepții la normalitate

Next:

Ce face bebe cand mami reincepe munca?

You may also like

Post a new comment