Tartă cu somon. Simplă și bună

05 August of 2016

Ce poate fi mai light și mai… ușor de pregătit decât o rețetă cu pește! Iar aceasta este una dintre cele mai bune alegeri pentru că s eface repede, este foarte gustoasă și este perfecta pentru o astfel de zi.

Ingrediente pentry tarta cu somon

Pentru aluat
600 g făină
2 ouă
200 g unt
200 ml lapte
1 plic drojdie uscată
zeama de la o jumătate de lămâie
sare

Umplutură
300 g somon afumat
100 g ton în suc propriu
200 g brânză feta
pătrunjel
3 ouă

Preparare

Se încălzește laptele împreună cu untul, se adaugă ouăle bătute cu puțină sare și zeama de lămâie. Se încorporează făina amestecată cu drojdia și se frământă bine. Se lasă aluatul la dospit la un loc cald, acoperit cu un șervet.

Se intinde aluatul în tava unsă bine cu ulei, inainte cu mana. Ridică marginile de aluat pe marginea tăvii.

Taie in bucati potrivite somonul afumat. Adauga peste acesta o conservă de ton cu tot cu uleiul. Bate separat ouăle bine cu două linguri de apa. Adauga brânza marunțită bine si omeogenizeaza. Adauga patrunjelul.

Pune pestele in tava, peste aluat, uniform. Deaspupra pune amestecul de ou si branza.

Coace tarta în cuptorul bine încins la foc potrivit pentru circa 30 de minute.

tarta este perfecta calda, nu fierbinte simpla sau cu sos de usturoi alaturi, dar este la fel de buna și rece. Aluatul rămâne pufos si moale si pentru ca este facut cu drojdie, dar si pentru că o parte din grăsimea pestelui se transferă in aluat.

Gasesti aici alte retete cu peste:

sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Ce dresssing se potriveste la salata?

Next:

Tarta cu iaurt si miere. Un desert pentru Paste

You may also like

Post a new comment