Ingrediente: 8-10 prune tăiate în sferturi, 100 g unt , 2 linguri de zahăr , 400 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 ou, 1 gălbenuș de ou, 2 linguri de smântână dulce, 1 linguriță esență de vanilie , 2 linguri de zahăr cu scorțișoară, unt pentru tavă
1. Cuptorul se încinge la 180 de grade. O tavă cu diametrul de 22 cm se unge cu unt.
2. Prunele se taie în sferturi pe lungime, se scot sâmburii și se pun deoparte.
3. Untul se taie cu cuțitul, se adaugă zahăr și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă oul și gălbenușul și se amestecă cu furculița până când compoziția devine omogenă.
4. Se adaugă esența de vanilie, jumătate din făină și praful de copt
și se încorporează. Se adaugă restul de făină și se frământă aluatul până se obține o gogoașă omogenă.
Se întinde până se formează un cerc cu grosimea de 6 mm.
5. Aluatul se pune în formă, cu marginile atârnând, se presează ușor și se îndepărtează ce este în exces. Aluatul se înțeapă cu o furculiță, apoi pe el se așază sferturile de prune.
Se presară deasupra zahăr cu scorțișoară și se ornează cu resturile de aluat.
6. Se coace tarta 30-40 de minute, până când aluatul capătă o culoare maro-aurie.
7. Se lasă să se răcească și se presară deasupra zahăr-pudră.
Comments
You may also like
-
19 Jan
Tort cremos cu ciocolată și cocos
CulinarDacă iubești nuca de cocos, nu trebuie să ratezi acest deliciul! Acesta este un tort ...
-
04 Mar
Supă de cartofi dulci și lapte de cocos (rețetă de post)
CulinarPe lângă beneficiile pe care le aduce sănătăţii (conţinând un mare număr de electroliţi – ...
-
26 Oct
Castraveţi pentru iarnă. Patru rețete perfecte!
CulinarBunica spunea: “Dacă știi ce pui în borcane, știi ce mănânci”. Acesta poate să fie ...
-
14 Dec
Rulada sofisticata cu legume. Bunatati pentru Craciun
CulinarTrebuie sa-si gaseasca loc pe masa de Craciun aceasta rulada sofisticata cu legume. Combinatia este ...