Ingrediente: 8-10 prune tăiate în sferturi, 100 g unt , 2 linguri de zahăr , 400 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 ou, 1 gălbenuș de ou, 2 linguri de smântână dulce, 1 linguriță esență de vanilie , 2 linguri de zahăr cu scorțișoară, unt pentru tavă
1. Cuptorul se încinge la 180 de grade. O tavă cu diametrul de 22 cm se unge cu unt.
2. Prunele se taie în sferturi pe lungime, se scot sâmburii și se pun deoparte.
3. Untul se taie cu cuțitul, se adaugă zahăr și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă oul și gălbenușul și se amestecă cu furculița până când compoziția devine omogenă.
4. Se adaugă esența de vanilie, jumătate din făină și praful de copt
și se încorporează. Se adaugă restul de făină și se frământă aluatul până se obține o gogoașă omogenă.
Se întinde până se formează un cerc cu grosimea de 6 mm.
5. Aluatul se pune în formă, cu marginile atârnând, se presează ușor și se îndepărtează ce este în exces. Aluatul se înțeapă cu o furculiță, apoi pe el se așază sferturile de prune.
Se presară deasupra zahăr cu scorțișoară și se ornează cu resturile de aluat.
6. Se coace tarta 30-40 de minute, până când aluatul capătă o culoare maro-aurie.
7. Se lasă să se răcească și se presară deasupra zahăr-pudră.
Comments
You may also like
-
10 Feb
Dulciuri de la mama. Retete bune si simple
CulinarDulciuri de la mama. Retete bune si simple! Gustul copilăriei ne aduce aminte de cele ...
-
04 Dec
Cutia cu biscuiti pentru Mos Nicolae
CulinarCutia cu biscuiti pentru Mos Nicolae – O cutie frumoasă de tablă sau de carton ...
-
22 Nov
Rețete cu carne tocată
CulinarTartă cu carne tocată și legume Ingrediente (8 felii): •150 g cartofi făinoși •sare •150 ...
-
08 Feb
Supa alba de pui. Supa blanquette
CulinarSupa alba de pui este un deliciu. Este buna la pranz, la o gustare, este ...