Ingrediente: aluat franțuzesc congelat, 6 linguri de unt topit , 2 linguri de zahăr brun, 300 g de făină, 1½ kg de mere (sau 6 mere mari), curățate de coajă și de miez și tăiate în felii groase de 1-2 cm, 6 linguri de zahăr tos, 1 lingură de suc de lămâie, ½ linguriță de scorțișoară măcinată
1. Aluatul se decongelează la temperatura camerei și se întinde cu sucitorul pe o suprafață pudrată cu făină, până se obține un cerc mai mare decât diametrul tăvii. Se pune în tavă, iar marginile se așază astfel încât să atârne aproximativ 2 cm. Aluatul se îndoaie dedesubt pentru
ca marginile să fie groase. Se ține
în frigider timp de 15 minute.
2. Cuptorul se încinge în prealabil la 180 de grade. Se amestecă untul, zahărul brun și 8 linguri de făină
într-un castron. Se ciupește cu degetele până se formează firimituri mari. Castronul se pune în frigider.
3. Merele se curăță de coajă și de cotor și se taie felii. Într-un castron mare se amestecă merele, zahărul, sucul de lămâie, scorțișoara și restul de făină. Se lasă deoparte zece minute, amestecând din când în când, pentru a se dizolva zahărul. Compoziția se toarnă în tavă, peste aluat, aranjând cât mai compact merele.
4. Tarta se coace timp de 35 de minute. Deasupra merelor se pun firimituri de aluat și coacem tarta în continuare până când firmiturile devin maro-aurii, încă 40 sau 50 de minute. Se lasă să se răcească înainte
de servire.
Comments
You may also like
-
08 Dec
Cum să ai cea mai frumoasă masă de Sărbători. Singurele trucuri salvatoare pe care o gospodină trebuie să le știe
CulinarSărbătorile sunt un prilej excelent pentru a aduna toată familia în jurul unei mese îmbelșugate, ...
-
11 Dec
Morcovi cu miere si portocale – retete de Craciun
CulinarMorcovii se combina perfect cu mierea si portocalele, iar preparati dupa aceasta retete garanteaza o ...
-
05 Jan
Ispite delicate cu iaurt și brânză
CulinarTort cu ananas și iaurt cu un blat foarte subțire, de biscuit Ingrediente (12 porții): ...
-
05 Feb
Paine de casa cu seminte
CulinarPainea de casa cu seminte este un rasfat! Se plamadeste usor, aluatul este special, iar ...