Tărâm de vis Dubai – Paradisul din pustiu

23 November of 2009

Insule artificiale, hoteluri gigantice și farmecul Orientului

 

Dubai / Foto: Hubert Burda Medien

Un bazar oriental tradițional, după colț un palat din sticlă străpunge cerul: orașul Dubai, capitala emiratului cu același nume și centrul financiar al Emiratelor Arabe Unite. Fascinează printr-un amestec irezistibil de vechi și nou.

 

Dubai - Foto: Hubert Burda Medien

Basme moderne

Din centrul orașului, Jumeirah Beach  se întinde pe 15 km de-a lungul Golfului Persic. Aici se înalță spre cer hotelul de lux Burj Al Arab, aici plutesc insulele artificiale The Palm Islands în ape de safir. Și senzaționalul nu are limite. Printre proiectele care vă vor „lăsa fără grai“ se numără The World, 300 de insule artificiale, dispuse sub forma continentelor Pământului și țărilor aferente fiecăruia, clădirea cu 23 de etaje, Burj Dubai care va fi cea mai înaltă clădire din lume (818 m) și Infinity Tower clădirea cu 80 de etaje care se rotește în jurul axei sale, toate construite în Business Bay.

 

Dubai / Foto: Hubert Burda Medien

Piețele magice

Centrul istoric al orașului, Bur Dubai împreună cu palatul emirului, se află pe malul Dubai Creek-ului. În golful marin lung de 12 km veți descoperi farmecul multicolor al pieței (Souk) de aur sau al celei de condimente. Mall-urile moderne precum Town Centre vă seduc și vă invită la cumpărături – în special în timpul festivalului cumpărăturilor (15. 1.–15. 2.), cu reduceri de până la 70 %.

A 8-a minune a lumii

Dubai / Foto: Hubert Burda Medien

Dubai / Foto: Hubert Burda Medien

În fața coastelor Dubaiului se „nasc“ trei formațiuni de insule–palmieri. Proiectul este considerat a opta minune a lumii. Hotelul „Atlantis The Palm“ își așteaptă oaspeții pe insula „Palm Jumeirach“.

Comments

comments

Previous:

Schi în Otztal – Raiul zăpezii

Next:

Grindelwald în cantonul Berna – în ținutul munților uriași

You may also like

Post a new comment