Taitei cu varza dulce si chimen. Si de dulce si de post

13 January of 2016

Combinatia dintre varză dulce, tăiței și chimen este magistrală. Sau incredibilă, sau uluitoare…. Poți să spui cum vrei. Rețeta este simplă, este ideală pentru cină, acasă, se face ușor, este foarte sănătoasă (poți utiliza paste integrale și nu neapărat tăiței), este lejeră și fără complicații calorice. Merge perfect cu un pahar de vin roșu!

Avem două variante. De dulce, cu ceva carnita si de post. Si una si alta sunt D E L I C I O A S E! Pe cuvânt!

Ingrediente pentru paste cu varza dulce – de dulce (4 porții):

• 250 g tăiței lați
• sare
• 800 g varză albă
• 1 ceapă
• 2 linguri unt
• 2 lingurițe zahăr
• 4 linguri oțet
• 150 g șuncă sau carne de pui ori curcan
• piper
• 2 vârfuri de cuțit chimen măcinat
• 2 vârfuri de cuțit coriandru măcinat
• 200 g smântână
• 1 lingură amidon
• 200 ml lapte
• două ouă
• nucșoară rasă
• piper de Cayenne
• 200 g Emmentaler ras

Preparare

Se fierb pastele în apă cu sare și se scurg.
Se încinge cuptorul la 190ºC.
Se toacă varza.
Ceapa tocată se călește în unt.
Se adaugă zahărul și se caramelizează. Se stinge cu oțet și se dă în clocot.
Se adaugă varza și se călește 10 minute.
Se taie cuburi șunca și se amestecă împreună cu tăițeii și varza
Se condimentează cu sare, piper, chimen și coriandru.
Se amestecă gălbenușurile cu ouă, smântână, amidon și lapte; se sărează și se piperează.
Se unge forma de sufleu și se presară cașcaval.
Se repartizează deasupra compoziția de paste și varză și se presară cu cașcaval.
Se toarnă sosul cu ouă și se acoperă vasul cu un capac.
Se coace 30 min. Se ridică temperatura la 210ºC și se scoate capacul de pe formă; se mai coace sufleul 15 minute.

Reteta pentru varinata de post (4 portii)

• 250 g tăiței lați fara oua, sau orice fel de paste. Cele integrale sunt mai bune sau cele colorate cu spanac rosii si integrale.
• sare
• 800 g varză albă
• 3 cepe
• 3-4 linguri de ulei, dar e posibil sa intre si mai mult.
• piper
• 2 vârfuri de cuțit chimen măcinat
• 2 vârfuri de cuțit coriandru măcinat
• o cana de supa de legume (preparata sau din concentrat de legume)
• nucșoară rasă
• piper de Cayenne
• o mâna de patrunjel proaspat

Preparare

Se fierb pastele în apă cu sare și se scurg.
Se încinge cuptorul la 190ºC.
Se toacă varza.
Ceapa tocată se călește în ulei.
Se adaugă zahărul și se caramelizează. Se stinge cu supa de legume.
Se adaugă varza și se călește 10 minute.
Se condimentează cu sare, piper, chimen și coriandru.
Se unge forma de sufleu și se presara cu putin pesmet
Se repartizează deasupra compoziția de paste și varză.
Se coace 30 min.

 

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Idei gustoase cu stafide

Next:

Trei smoothie pentru fete destepte!

You may also like

Post a new comment