Pentru astăzi v-am pregătit o idee de rețetă simplă, care merge perfect cu vremea rece de afară. Ideea ei este că, cu cât se face sosul mai lent, cu atât e mai bun.
Ingrediente (4 porții): • 1 morcov • 1 fir țelină verde • 1 ceapă • 1 cățel de usturoi • 50 g slăninuță împănată afumată • 400 g carne tocată mixtă • 2-3 linguri ulei de măsline • 1 lingură bulion • 125 ml vin roșu • cca 250 ml supă • 400 g roșii decojite (conservă) • sare, piper • 400 g paste Tagliatelle (tăiței lați) • 2 linguri pătrunjel toca
1 Se taie cubulețe morcovii, țelina, ceapa, usturoiul și slăninuța. Carnea tocată se călește în ulei, într-o cratiță mare, cca 5 min., amestecând. Se adaugă legumele pregătite și bulionul și se călesc împreună câteva minute. Se stinge cu vin și se toarnă supa. Se adaugă roșiile și se lasă să fiarbă la foc moale cca 45 min. Se mai adaugă eventual puțină supă. În final se condimentează sosul cu sare și piper. 2 Între timp se fierb pastele al dente într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg; se amestecă cu sosul și se repartizează pe farfurii; se presară pătrunjel.
Preparare: 30 min.; Înăbușit: 45 min.; Per porție: cca 780 kcal; Proteine: 34 g; Grăsimi: 36 g; Carbohidrați: 74 g
Poftă bună!
Comments
You may also like
-
28 Mar
Salate vesele de primăvară
CulinarSalată italiană cu frigărui de mozzarella și roșii Ingrediente (4 porții): •2 căpățâni de salată ...
-
16 Sep
Șase pași pentru înghețarea legumelor proaspete
CulinarCine nu iubește legumele proaspete în timpul verii? Gustul este minunat, culoarea este vibrantă și ...
-
21 Jan
Brioșe cu dovleac. Rețetă vegană cu puțin ciocolată
CulinarPentru pofticioșii care nu vor să le fie afectată silueta, vă prezentăm un desert ușor ...
-
30 May
Pandispanul, un dulce perfect (povesti din bucatarie)
CulinarPandispanul este un dulce perfect! Este prajitura ideala din foarte multe motive, dar fundamental este ...