Pentru astăzi v-am pregătit o idee de rețetă simplă, care merge perfect cu vremea rece de afară. Ideea ei este că, cu cât se face sosul mai lent, cu atât e mai bun.
Ingrediente (4 porții): • 1 morcov • 1 fir țelină verde • 1 ceapă • 1 cățel de usturoi • 50 g slăninuță împănată afumată • 400 g carne tocată mixtă • 2-3 linguri ulei de măsline • 1 lingură bulion • 125 ml vin roșu • cca 250 ml supă • 400 g roșii decojite (conservă) • sare, piper • 400 g paste Tagliatelle (tăiței lați) • 2 linguri pătrunjel toca
1 Se taie cubulețe morcovii, țelina, ceapa, usturoiul și slăninuța. Carnea tocată se călește în ulei, într-o cratiță mare, cca 5 min., amestecând. Se adaugă legumele pregătite și bulionul și se călesc împreună câteva minute. Se stinge cu vin și se toarnă supa. Se adaugă roșiile și se lasă să fiarbă la foc moale cca 45 min. Se mai adaugă eventual puțină supă. În final se condimentează sosul cu sare și piper. 2 Între timp se fierb pastele al dente într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg; se amestecă cu sosul și se repartizează pe farfurii; se presară pătrunjel.
Preparare: 30 min.; Înăbușit: 45 min.; Per porție: cca 780 kcal; Proteine: 34 g; Grăsimi: 36 g; Carbohidrați: 74 g
Poftă bună!
Comments
You may also like
-
01 Sep
Deserturi răcoroase
CulinarTort înghețat de căpșuni Ingrediente pentru 10 felii: •4 ouă •1 linguriță suc de lămâie •350 g ...
-
10 Jul
Savoarea cărnii tocate
CulinarChifteluţe în sos picant – variantă light Ingrediente (4 porții): •3 felii pâine toast •6 ...
-
28 Mar
Mancare verde de primavara de inspiratie greceasca
CulinarMancarea verde de primavara inseamna mancare facuta din trufandalele verzi ale momentului: stevie, urzici, loboda, ...
-
06 Jan
Chec cu vin rosu si ciocolata
CulinarAcest chec cu vin rosu si ciocolata este un dulce remarcabil, cu totul special și ...