Ingrediente pt. 4 porții: 100 g cartofi, 2 dovleci medii, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 2 linguri ulei , 1 linguriță ghimbir ras, 100 ml vin alb, 300 ml suc de portocale, 300 ml supă de legume instant,
100 ml smântână vegetală, sare, piper, nucșoară
1. Se taie căpăcele de la dovleci și se golesc de semințe și de pulpă. Se acoperă dovlecii goliți cu căpăcelele lor și se păstrează la răcoare. Se prăjesc semințele și se lasă să se răcească. Apoi se decojesc. Se cântăresc 500 g pulpă de dovleac și se taie cuburi. Se decojesc cartofii, se spală și se taie cuburi.
2. Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc în ulei. Se adaugă dovleacul, cartofii și ghimbirul și se călesc împreună. Se toarnă vin, suc și supă și se lasă să fiarbă cca 30 de minute.
3. Se pasează supa; se înglobează smântâna vegetală, sare, piper și nucșoară. Se toarnă supa în dovlecii goliți și se servește ornată cu smântână, semințe de dovleac și coriandru verde.
Comments
You may also like
-
15 Feb
Tarta cu limeta
CulinarTarta cu limeta este un dulce care s epastreaza proaspat mai multa vreme… asta in ...
-
02 Apr
Tarta de primavara, ideala pentru masa de Paste
CulinarO tarta de primavara este perfecta pentru masa de Paste. Eleganta si foarte gustoasa. Asta ...
-
17 Dec
Mâncăruri tradiționale de Crăciun, altele decât sarmalele
CulinarExista mâncăruri tradiționale de Crăciun, chiar și la noi, altele decât sarmalele şi cârnaţii, friptura ...
-
14 Jun
Salata de fasole verde cu migdale
CulinarSalata de fasole verde cu migdale este un mic rasfat, fara complicatii calorice care sta ...