Ingrediente pt. 4 porții: 100 g cartofi, 2 dovleci medii, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 2 linguri ulei , 1 linguriță ghimbir ras, 100 ml vin alb, 300 ml suc de portocale, 300 ml supă de legume instant,
100 ml smântână vegetală, sare, piper, nucșoară
1. Se taie căpăcele de la dovleci și se golesc de semințe și de pulpă. Se acoperă dovlecii goliți cu căpăcelele lor și se păstrează la răcoare. Se prăjesc semințele și se lasă să se răcească. Apoi se decojesc. Se cântăresc 500 g pulpă de dovleac și se taie cuburi. Se decojesc cartofii, se spală și se taie cuburi.
2. Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc în ulei. Se adaugă dovleacul, cartofii și ghimbirul și se călesc împreună. Se toarnă vin, suc și supă și se lasă să fiarbă cca 30 de minute.
3. Se pasează supa; se înglobează smântâna vegetală, sare, piper și nucșoară. Se toarnă supa în dovlecii goliți și se servește ornată cu smântână, semințe de dovleac și coriandru verde.
Comments
You may also like
-
22 Jun
Obsesiile alimentare ale pandemiei. De la stocuri absurde, la Dalgona și banana bread
CulinarÎnvățăturile lui Chef Pandemie și meniul lui surprinzător. Despre obsesiile culinare ale pandemiei și, mai ...
-
24 Nov
Poftă de paste
CulinarTagliatelle de toamnă cu ciuperci, roșii cherry și verdeață Ingrediente (4 porții): •300 g ciuperci ...
-
07 Jan
Deserturi englezești. Simplu și bun
CulinarDeserturi englezești. Bucătăria englezească nu este prinete cele mai interesante, ba chiar din contră. dar ...
-
26 Oct
De ce se taie crema de prăjituri și cum o poți repara în mai puțin de 1 minut
CulinarIndiferent de câtă experiență ai în prepararea celor mai gustoase prăjituri, oricui i se poate ...