Iti recomand cu incredere aceaste supe, gustoase, colorate si foarte sarace in calorii. O sa fie si pe placul copiilor. Supa este un exemplu care sustine teoria: simplu, bun si frumos.
Supa de morcovi
Ingrediente: 500 de grame de morcovi, o ceapa, doua linguri cu ulei, sare, piper, 200 de grame de smantana, o legatura de marar.
Preparare: Curata si da prin razatoarea mare morcovii. Toaca ceapa marunt si pune legumele impreuna la calit in ulei, pentru zece minute. Adauga 1,5 litri de apa si lasa supa sa fiarba pentru 20 de minute. Pune totul intr-un blender si transforma legumele in crema.
Pune din nou supa in oala, pe foc, adauga smantana, potriveste de sare si piper si adauga mararul tocat fin. Lasa supa sa traga un clocot si … gata!
Supa de morcovi face parte din categoria supelor al caror gust este foarte bine definit si care pune in evidenta leguma folosita.
Supa de mazare
Ingrediente (8 porții): •2 cepe •2 linguri ulei •300 g mazăre •200 ml smântână •1 l supă •sare, piper •4 felii pâine •2 linguri unt •125 g somon afumat
Preparare:
Tocați ceapa și căliți-o în ulei.
Adăugați mazărea, jumătate din supă, smântâna, fierbeți-o 20 de minute și pasați-o. Turnați restul supei, dați-o într-un clocot, apoi condimentați-o.
Tăiați pâinea cubulețe, păjiți-o în unt, turnați restul smântânii. Turnați totul în supă și ornați-o cu fâșii de somon.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments
You may also like
-
07 Jan
Crema de lamaie cu iaurt
CulinarCrema de lamaie este o reteta pe care trebuie sa o tii minte pentru ca ...
-
15 Feb
Tarta cu limeta
CulinarTarta cu limeta este un dulce care s epastreaza proaspat mai multa vreme… asta in ...
-
24 Jan
Vă plac șnițelele?
CulinarȘniţel vienez din carne de vițel Ingrediente (4 porții): •4 felii de mușchi de vițel ...
-
27 Dec
Prăjituri cu mac – delicios de dulci
CulinarPrăjitură cu mere și mac Ingrediente pentru 12 porții: •20 g drojdie •85 ml lapte ...