Supa de castraveti este solutia perfecta pentru zilele de vara. Se face usor, nu are calorii multe, este gustoasa, te hidrateaza si este sanatoasa.
Ce poate sa fie mai potrivit pentru o zi fierbinte de miez de vara, daca nu o supa rece, preparata fara foc. Supa de castraveti, caci despre ea vorbim, este supa de vara perfecta. Este imposibil sa nu-ti placa, este imposibil sa nu faci o pasiune pentru ea. Supa de castraveti este o sursa delicioasa de minerale si vitamine. In plus un castron de supa face cat un pahar mare de apa. Pe de alta parte seamana cu supa tarator, dar este altceva.
Ca sa pregatesti patru portii de supa de castraveti ai nevoie de 200 de grame de smantana degresata, o legatura mica de busuioc proaspat, o mana buna de frunze de menta proaspata, patru-cinci fire de ceapa verde, doi castraveti de sera sau 500 de grame de castraveti obisnuiti, un ardei iute mic si verde, sare si piper.
Pune toate ingredientele in blender. Adauga castravetii (la jumatate dintre ei, daca folosesti castraveti clasici, poti curata coaja). Ardeiului iute este indicat sa-i scoti semintele. Transforma totul in supa cu cateva impulsuri scurte. Supa de castraveti nu trebuie complet lichefiata, acesta fiind o parte din farmecul ei. Potriveste supa de castraveti de sare si piper. Inainte sa o servesti lasa supa la frigider pentru cateva ore. O portie are circa 150 de calorii. Daca vrei o varinata foarte dietetica foloseste lapte in loc de smantana.
Serveste supa de castraveti cu felii de castravete deasupra.
Citeste si:
- Supa crema de cartofi cu bere – un rasfat de vara
- Supa crema de broccoli. Un medicament de primavara
- Supa alba de pui, un deliciu frantuzesc
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Tarta de primavara, ideala pentru masa de Paste

Next:
Prăjituri cu mac – delicios de dulci
You may also like
-
11 Feb
Cum alegi cea mai bună cafea pentru espressor
CulinarDacă îți place cafeaua aromată și de calitate, un espressor este alegerea perfectă pentru tine. ...
-
07 Jan
Rafinamente pe gustul tuturor. Șnițele și rulade
CulinarȘnițel de curcan în crustă crocantă Ingrediente (4 porții): • 400 g paste late • ...
-
17 Dec
Mâncăruri tradiționale de Crăciun, altele decât sarmalele
CulinarExista mâncăruri tradiționale de Crăciun, chiar și la noi, altele decât sarmalele şi cârnaţii, friptura ...
-
23 May
Tort de ciocolata cu bere neagra – o minune de prajitura
CulinarAm facut tort de ciocolata cu bere neagra – o veritabila minune de prajitura, gustoasa ...